Sizde tüketiyorsanız dikkat edin! Ağrıyı tetikliyor, iltihaba yol açıyor! Tüketmeden önce bir kez daha düşünün

Sizde tüketiyorsanız dikkat edin! Ağrıyı tetikliyor, iltihaba yol açıyor! Tüketmeden önce bir kez daha düşünün

Eklemlerde oluşan iltihaplanma bazı besinler tarafından tetikleniyor. El veya ayak bileklerinde ki eklemlerde oluşan iltihaplar kimi zamanlarda ciddi acılar verebilmektedir. Yapılan araştırmalar hangi besinlerin iltihaplanmayı arttırdığını gözler önüne sererken iltihabın oluşmaması için yapılması gerekenlerde merak ediliyor.

Meyve ve sebzelerin sağlığa faydalı besinler olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Her meyve kendi içerisinde farklı fayda ve yararlara sahip olmalarına karşın çok tüketildiğinde faydadan çok zarara sahipler.

Artrit, eklemlerde meydana gelen iltihap durumlarının genel adıdır. Ayak bilekleri başta olmak üzere diz, el bileği gibi eklemlerin olduğu kısımlarda sıklıkla yaşanan artrit ağrılar dayanılmaz seviyelere ulaşabilir.

DİYET DEĞİŞİKLİKLERİ AĞRILARI GEÇİRİYOR

 ortaya çıkmasına neden olabilirken kişinin yemek yeme ve antrenman düzenleri de bu ağrıların artmasına veya azalmasına neden olabilmektedir. Diyet değişiklikleri artrit ağrıların geçmesine olanak sağlayan konular arasında yer almaktadır.

BU YİYECEKLER ARTRİT AĞRILARI ARTTIRIYOR

Fazla tüketildiği durumlarda bazı yiyeceklerin iltihabın artmasına neden olarak ağrıların oluşmasına neden olabilmektedir. İltihabın oluşmasına neden olan yiyeceklerin düzenli yenmesi veya hiç yenmemesi durumunda artrit iltihaplarında ortadan kalkabileceği belirtilir. Buna göre yapılan araştırmalarda artrit iltihaba neden olan yiyecekler arasında kırmızı et, şeker, yağ, tuz, kafein gibi besinler yer almaktadır. Artrit iltihabın artmasına neden olan meyve ve sebzeler arasında domates ve elma dikkat çekmektedir.

artrit

DOMATES VE ELMA TÜKETİMİNE DİKKAT EDİLMESİ ŞART

Domates ve elma içerisinde bulunan solanin iltihabın artmasına neden olmaktadır. 2013 yılında yapılan araştırmalarda solanin ve artrit iltihabı arasında bulunan bağ araştırılmıştı. Solanin, domates ve elmaya ek olarak patates ve patlıcan gibi sebzelerde bulunabilmektedir.

AĞRILAR ARTIYORSA UZAK DURULMALI

Domates, elma, kırmızı et gibi artrit iltihaplanmanın artmasına neden olabilecek besinlerin tüketilmesi sonrasında ağrılar artmaya başlayınca diyetin değişmesi tavsiye edilmektedir. Besinlerin alımlarına ara verilmesi veya tamamen kesilmesi artrit iltihaplanmanın da önüne geçilerek rahatlamaya olanak sağlayabilir.

ARTRİT BELİRTİLERİ

• Eklem ağrısı

• Eklemlerde hassasiyet veya sertlik

• Eklemlerin kısıtlı hareket etmesi

• Eklem ve çevresinde iltihaplanma

• Artritlenen eklem bölgesinde cilt kızarıklıkları

• Zayıflık

• Kas kaybı

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN