Soğanı dilimlerken iki kere düşünün! Eğer bu basit ayrıntıya dikkat etmezseniz sağlınızdan olabilirsiniz

Soğanı dilimlerken iki kere düşünün! Eğer bu basit ayrıntıya dikkat etmezseniz sağlınızdan olabilirsiniz

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan soğan salatalarda olsun hem de yemeklerde sıklıkla kullanılan bir yiyecek. Peki doğal antibiyotik olarak anılan soğanı nasıl doğruyorsunuz? Eğer bu şekilde soğan doğruyorsanız sakın bir daha yapmayın. Çünkü sağlığınızdan olabilirsiniz. Basit görülen ancak ölüm saçan bu yöntemi sakın kullanmayın. İşte detaylar...

Salata ve yemeklerde sıklıkla kullanılan soğan aslında tam bir şifa deposudur. İçeriğinde bulunan vitaminlerle insan vücudunu destekler ve doğal antibiyotik görevi görür. Ülkemizde ayrı bir yere sahip olan soğan dünya genelinde de sıklıkla kullanılmakta. Peki soğanı nasıl dilimliyorsunuz? Eğer soğanı bu şekilde dilimliyorsanız sakın ama sakın bir daha yapmayın. Bu yöntem ölüm saçıyor. Uzmanlar tek tek uyardı. İşte soğanın kanıtlanmış zararı...

SOĞANI BÖYLE DİLİMLİYORSANIZ YANDINIZ

Her mevsim kullanılan ve mutfakların vazgeçilmez besini olan soğan, yemeklere renk katarak lezzetlendiriyor. Dünya mutfağında kullanılan aynı zamanda sağlık açısından yararlı olan soğan genellikle pişmiş olarak tüketilmekte.

kmfddf-15.jpg

Bağışıklık sistemini tavan yaptıran soğan içeriğinde A, B, C vitaminleri bulundurur. Antioksidan bakımından zengin olan soğan insan vücudunu baştan aşağı yeniler. Birçok hastalığa kalkan olan soğanı eğer bu şekilde doğrarsanız yandınız. Büyük hastalığa neden oluyor uzmanlar uyardı.

BU ALANLARDA SAKLARSANIZ HASTALIĞA NEDEN OLUYOR

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda çiğ olarak doğranan soğanın saklama veya buzdolabında saklanması halinde bakteri oluşturduğunu ortaya çıkartı. Bu bakteriler insan vücuduna zarar veren ve hastalığa neden olan türlerden. Bundan dolayı soğanları mutlaka hızlı tüketmelisiniz.

ZEHİRLEMEYE KADAR GİDİYOR

Eğer soğan yanlış bir şekilde tüketilirse vücudun enfeksiyon kapmasının yanında gıda zehirlenmesine bile sebep olabiliyor. Ayrıca yarım kalmış bir soğanın ertesi gün yenmesi veya yemeklere konması da tehlike oluşturuyor. Öyle ki bu durum zehirlenmelere kadar gidebiliyor.

kmffgf-1.jpg

MUTLAKA BUNU UYGULAYIN

Eğer doğradığınız soğanlar artıyorsa, bu sebeple evin bir bölümüne koyarak havadaki mikropları öldürme amaçlı kullanmak daha faydalı olabilir.

SOĞANIN YAN ETKİLERİ

  • Soğan tüketildikten kısa bir zaman sonra yemek borunuzda yanma hissi yaratabilir.
  • Hazımsızlığa veya mide ekşimesine neden olabilir.
  • Hemoroit (basur) rahatsızlığı olan kişilerde kanamayı arttırabilir.
  • İçeriğindeki kükürt nedeniyle fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara ve hatta gıda zehirlenmesine yol açabilir.
  • Yine fazla tüketildiğinde uyuşturucu etkisi sebebiyle uyku hali yaratabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN