Su içsem yarıyor diyenler doğru söylüyormuş! Suyu bu şekilde içmek vücutta yağ yapıyor

Su içsem yarıyor diyenler doğru söylüyormuş! Suyu bu şekilde içmek vücutta yağ yapıyor

Kilo vermekte zorlananlar ya da çok çabuk kilo alanlar genellikle “su içsem yarıyor” der. Meğer bu söylediklerinde çok haklılarmış. Eğer suyu bu şekilde tüketirseniz vücutta yağ yapıyormuş. İşte konuya ilişkin detaylar…

Birçok kişi yemeğin yanında içecek tüketmeyi çok sever. Bu içecek bazen su bazen başka alternatifler olabiliyor. Lakin yemeğin yanında su içmek çok da doğru karşılanmıyor. Öyle ki uzun yaşamlarıyla bilinen Japonlar, yemeklerin yanında su içmekten kesinlikle kaçınıyor. Çünkü yemeğin yanında içilen içeceğin sindirimi engelleyebileceği ve vücudunuzu zorlayabileceği düşünülüyor.

yeni-proje-1-006.jpg

YEMEKLE İÇİLEN SU AĞIZ KURULUĞUNA NEDEN OLABİLİYOR

Yemeğin yanında su tüketmek tükürüğü kurutabiliyor. Özellikle de suyun içine limon katarak tüketmek bu durumu daha da çoğaltıyor. Tükürüğün kuruması sonucunda ağız kuruluğu ve ağız kokusu gibi rahatsız edici problemler ortaya çıkabiliyor.

yeni-proje-2-004.jpg

SİNDİRİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yemeğin yanında içilen suyun sindirimi olumsuz etkilediği düşünülüyor. Bu da yiyeceklerin sindirilmesinden sorumlu mide sıvılarının salınımını etkiler. Bunun sonucunda da mideniz yiyecekleri parçalamak için daha zayıf sinyaller alır ve bu da şişkinliğe yol açabilir.

yeni-proje-3-003.jpg

KİLO ALMAYA YOL AÇIYOR

Yemeğin yanında içilen su kişilerin kilo almasına yol açıyor. Vücut yiyecekleri sindiremeyince içilen suyu yağa dönüştürüyor. Bu durum ise kilo almaya yol açıyor. Yemeklerle birlikte su içmek vücudunuzun kanınıza daha fazla insülin salmasına da neden olabilir, bu da vücudunuzda yağ depolama şansınızı artırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN