Türkiye'de herkes aslında o hastalığı yaşıyor! Canan Karatay, tek kurtuluş yolunu açıkladı: Bir çay bardağı için etkisini görün

Türkiye'de herkes aslında o hastalığı yaşıyor! Canan Karatay, tek kurtuluş yolunu açıkladı: Bir çay bardağı için etkisini görün

Havaların soğumasıyla birlikte salgın hastalıklar hızla yayılmaya başladı. Özellikle çocuklarda görülen ve hayatımızı zorlaştıran hastalıkların başında gelen kabızlık sorunu yediden yetmişe herkeste görülmeye başlandı. Peki kabızlık nasıl geçer? Kabızlık hastalığına iyi gelen besinler neler? Sağlık tavsiyeleri ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay o hastalıktan kurtulmanın yolunu açıkladı. Bir çay bardağı için etkisini anında görün. Kabızlık sorununu şıp diye kesiyor! İşte o mucizevi besin...

Sağlık alanın yaptığı ezber bozan tavsiyeleriyle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'de sıkça karşılaşılan bir sağlık sorunu olan kabızlık hakkında önemli bir çözüm önerisinde bulundu. Sözcü TV'nin "İyilik Sağlık" programına konuk olan Karatay, kabızlık problemi yaşayanlara o besini önerdi. Türkiye'de herkes aslında o hastalığı yaşıyor! Bu hastalıktan kurtulmak için her gün mutlaka bundan için. Bir bardak içen ne hasta oluyor ne de kabızlık sorunu yaşıyor. İşte Canan Karatay'ın kabızlık sorunu için önerdiği o mucizevi besin...

CANAN KARATAY O HASTALIĞIN DOĞAL İLACINI AÇIKLADI! BİR BARDAK İÇİN ETKİSİNİ GÖRÜN

Sözcü TV'nin "İyilik Sağlık" programına konuk olan Karatay, kabızlık probleminin doğal bir çözümü olarak zeytinyağını önerdi. Kabızlık yaşayan kişilerin mutlaka zeytinyağı içmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, "Probiyotik özelliklere sahip doğal zeytinyağı, bağırsaklardaki faydalı bakterileri besler ve çoğalmalarını sağlar. Bu bakterilerin sağlıklı bir şekilde çoğalması oldukça önemlidir. Kronik kabızlık sorunu yaşayan bireyler için, sabah ve akşam olmak üzere kabızlığın şiddetine göre bir kahve fincanı zeytinyağı içmeleri önerilir. Eğer kabızlık çok şiddetliyse, 6 saat arayla tüketebilirler. Zeytinyağı, en doğal probiyotik ve anti-inflamatuar bir ilaçtır." açıklamasında bulundu.

ghghhg-65.jpg

Prof. Dr. Canan Karatay ayrıca, Türkiye'de kabızlık sorununun yaygın olduğunu da vurguladı. Ülkede bol miktarda ekmek, makarna, mantı, ve börek gibi besinlerin tüketildiğini belirten Karatay, bu tür besinlerin aşırı tüketimi, hareketsiz yaşam tarzı ve yetersiz su tüketiminin kabızlığa neden olduğunu ifade etti.

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI NELER?

1- KALP SAĞLIĞINI DÜZENLER

Zeytinyağı, doymuş yağlar yerine kullanıldığında kalp sağlığını destekleyebilir. Yüksek miktarda tekli doymamış yağ içerir ve bu yağ türü, kolesterol düzeylerini kontrol etmeye yardımcı olabilir ve kalp hastalığı riskini azaltabilir. Zeytinyağındaki polifenolik bileşikler, kötü kolesterolü (LDL) düşürebilir ve damar sağlığını iyileştirmeye fayda sağlayabilir.

2- DOĞAL ANTİOKSİDAN GÖREVİ GÖRÜR

Zeytinyağı, antioksidan özelliklere sahip fenolik bileşikler içerir. Bu bileşikler, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve oksidatif stresi önleyebilir. Bu da, yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve bazı hastalıkların gelişimini engelleyebilir.

jhjhhj-43.jpg

3- İLTİHABIN YAYILMASINI ÖNLER

Zeytinyağı, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. İçerdiği oleokantal adlı bir bileşik, iltihaplanmayı azaltıcı etkisiyle bilinir. Kronik inflamatuar hastalıkların riskini azaltabilir ve iltihaplı durumları hafifletebilir.

4- SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Zeytinyağı, sindirim sistemini destekleyebilir. Sindirim enzimlerinin üretimini artırabilir, bağırsak hareketliliğini düzenleyebilir ve kabızlık riskini azaltabilir. Aynı zamanda safra salgısını uyarabilir ve sindirimi kolaylaştırabilir.

5- KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Zeytinyağının yoğun kullanıldığı bir beslenme programı uygulamak bazı kanser türlerinin önüne geçebilir. Antioksidan özellikleri sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir ve yayılmasını önleyebilir. Yapılan bilimsel bir çalışma, zeytinyağındaki antioksidanların özellikle meme ve sindirim sisteminde meydana gelen kanser türleri için koruyucu etki gösterdiğini ortaya koymuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN