Uzun Yaşamın Sırrı Çözüldü! Günde Birkaç Tane Mutlaka Yiyin: Ömrünüze Ömür Katacak

Uzun Yaşamın Sırrı Çözüldü! Günde Birkaç Tane Mutlaka Yiyin: Ömrünüze Ömür Katacak

Uzun yaşamanın sırrını öğrenmek ister misiniz? İnsan yaşlandıkça gençleşme formüllerini aramaya başlıyor. Ancak doğru kaynak bilgiyi bir türlü bulamıyor. Aslında günlük hayatınızda basit bir atıştırmalığı tüketerek vücudunuzu gençleştire bilirsiniz. Önemli olan doğru ve dengeli beslenmek. Bu besin ile ömrünüze ömür katacaksınız. İşte o besin...

İnsan vücudu yaşlandıkça belli hastalıklar baş göstermeye başlar. Bu hastalıklar genellikle kronik hastalıklar, kolesterol, tansiyon gibi hastalıklar oluyor. Bunun için özenli ve sağlıklı beslenmek şart. Bizde sizler için ömrünüze ömür katacak, yaşlanmanızı durduracak besinleri araştırdık. İşte yedikçe gençleşeceğiz o besinler...

GENÇLEŞMENİN GİZLİ SIRRINI KEŞFETTİLER

Sağlıklı yaşam ile daha uzun bir hayat sürdürebiliriz. Bunun için vücudumuzu iyi tanımamız gerekir. Böylece hangi besinin bizde ne gibi etkiler oluşturacağını iyi biliriz. Özellikle iç organların önemi büyük. Uzmanlarda yaptıkları son araştırmada insan vücudunu gençleştiren besinleri sıraladı. Yapılan araştırmada üzümlerin üzümlerin yüksek yağlı bir diyetin etkilerine karşı koyup koyamayacağını belirlemeye çalışıldı.

KARACİĞER YAĞLANMASINI AZALTIYOR

Bu çalışma, belli oranlarda üzüm tüketilmesinin , karaciğer yağlanmasında azalma ve daha uzun yaşam süresi sağladığını gösterdi. Ancak bu işin püf noktası doğru oranda üzüm tüketilmesidir.

a2-13.jpg

DOĞAL ÖLÜMÜ GEÇİKTİRİYOR

Yapılan araştırmada laboratuvar farelerine küçük bir meyve kabına eşdeğer günlük bir toz üzüm takviyesi verildi. Çıkan sonuçlarda laboratuvar farelerinin daha az yağlı karaciğere sahip olduğunu ve akranlarından daha uzun yaşadığı görüldü. Çıkan sonuçla yüksek yağlı bir diyete üzüm eklemek de antioksidan gen düzeylerini artırdı ve doğal ölümü geciktirdiği öğrenildi.

ÖMRÜ UZATIYOR YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Uzmanlar fareler üzerinde görülen etkinin, insan yaşamını dört ve beş yıl artış ortaya çıkarabileceğini belirtti. Farelerin ömür süresindeki artış net olarak insan vücudunda kanıtlandığı netleşmesede uzun ömürlülük üzerinde bir etkisi olabileceği belirtiliyor.

ÜZÜMÜN FAYDALARI NELERDİR?

YORGUNLUĞU ENGELLER

Karbonhidratları enerjiye çevirmek için gereken bir B vitamini olan riboflavinde üzümde yüksek oranda bulunur. Üzüm hem sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı hem de riboflavin açısından yüksektir. 1 bardak üzüm yemek karbonhidrat ve besleyici enerji artışı sağlar.

a1-11.jpg

KEMİK YAPISINI GÜÇLENDİRİR

Üzüm, hepsi kemiklerin oluşumunda ve kuvvetinde önemli olan bakır, demir ve manganez gibi harika bir mikro besin kaynağıdır. Düzenli olarak diyetinize üzüm eklemek, osteoporoz gibi yaşa bağlı koşulların başlamasını önleyebilir. Manganez vücutta protein metabolizmasına, kollajen oluşumuna ve sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olan son derece önemli bir elementtir.

MİGREN AĞRISINA İYİ GELİR

Üzüm suyu, migreni tedavi etmek için önemli bir ilaçtır. Sabahları, ilave su karıştırılmadan içilmelidir. İronik olarak, kırmızı şarap içmek genellikle migren nedeni olarak kabul edilir, ancak üzüm suyu ve üzüm çekirdeği ekstresi soruna bir çözüm olarak kabul edilir. Kimyasal dengesizlikler, uykusuzluk, havadaki değişiklikler veya diyet yetersizlikleri gibi birçok migren nedeni vardır. Genel olarak alkol migrenlere neden olur, ancak üzümlerde aynı hastalığa neden olabilecek ve iyileştirebilecek çok fazla antioksidan vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN