Yüksek Tansiyonunuz Varsa Kaçınmanız Gereken 5 Yiyecek! İşte O Yiyecekler Bakın Hangileri

Yüksek Tansiyonunuz Varsa Kaçınmanız Gereken 5 Yiyecek! İşte O Yiyecekler Bakın Hangileri

Yüksek tansiyon problemi yaşıyorsanız haberimizi okuduktan sonra hayatınızda değişiklik yapmalısınız. Yüksek tansiyonunuz varsa mutlaka kaçınmanız gereken o besinleri açıklıyoruz...

Günümüz dünyasında birçok insan yüksek tansiyon ve hipertansiyondan muzdariptir. Bu, kan damarlarınızdaki normal kan hızının endişe verici ve olağandışı bir düzeyde arttığı bir durumdur. Sonuç olarak, kan damarı duvarlarınız zayıflar ve kalbiniz de normalden daha hızlı pompalamaya başlar. Kalbinizin aşırı çalışmasına neden olan bu hızlı pompalamadır, bu da kalp krizlerine ve diğer kalp sorunlarına yol açar. Bununla birlikte, belirli yiyeceklerin yardımıyla yüksek tansiyon veya hipertansiyon azaltılabilir. Bununla birlikte, diğerleri durumu ağırlaştırabilir ve size daha zor zamanlar verebilir. İşte yüksek tansiyonunuz varsa uzak durmanız gereken 5 farklı yiyecek:

basliksiz-7-001.jpg

1. TUZ

Hipertansiyon sorunları söz konusu olduğunda, tuz en büyük suçludur. Diyetinizdeki sodyum içeriğini her artırdığınızda, vücudunuzun genellikle çok hassas olan iyon dengesini bozarsınız. Sodyum içeriğindeki bu artış, böbreklerin kanınızı uygun şekilde filtrelememesine neden olur. Böbrekler yeterli ve uygun şekilde idrar üretemediğinde kandaki su miktarı artarak kan basıncının yükselmesine neden olur. Gıda uzmanlarına veya beslenme uzmanlarına göre, herhangi birinin hipertansiyondan muzdarip olmaması için sodyum alımını 1.500 miligramın altında tutmaları gerekiyor.

basliksiz-8-001.jpg

2. RAFİNE YAĞ / MARGARİN

Rafine yağlar, katkı maddeleri içeren bir yağ türünü ifade eder. Bu katkı maddeleri yağın daha temiz ve berrak görünmesini sağlar. Bu katkı maddelerinden sonraki son ürün harika görünse de, gerçek şu ki bu rafine yağlar ve margarinler omega-6 yağlarıyla doludur. Bu nedenle, özellikle diyabetikseniz, kalp hastalıkları geliştirme riskinizi artırır. Ayrıca sizi hem kanın pıhtılaşmasına hem de idrar retansiyonuna karşı daha duyarlı hale getirir.

basliksiz-10-001.jpg

3. PATLAMIŞ MISIR

Patlamış mısır, evde kendiniz yaptığınız sürece sağlıklı bir yiyecek olabilir. Bu sayede patlamış mısırı karamel, tereyağında bekletmekten ve üzerine çok fazla şeker veya tuz serpmekten kaçınmış olursunuz. Süpermarketlerde satılan veya sinemalardan aldığınız patlamış mısırın hem margarin hem de sodyumla dolu olduğunu unutmayın. Margarin, tereyağına kıyasla ucuz bir seçenek olabilir, ancak kesinlikle daha tehlikelidir. Yani, gerçekten patlamış mısır yemeniz gerekiyorsa, kendiniz yapın.

basliksiz-11-001.jpg

4. İŞLENMİŞ ETLER

Şarküteri etleri, bozulmadan daha uzun süre dayanması için yapılmış işlenmiş etleri ifade eder. Pek çok insan, özellikle besleyici olduğunu düşündükleri hızlı bir sandviç yapmak için kullanabileceğiniz için bunlara gitmeyi sever. Etlerin sodyumla dolu olduğu gerçeği göz önüne alındığında, bu gerçeklerden daha fazla olamazdı. Lezzetli sandviçinizi yaparken şarküteri etini diğer malzemelerle eşleştirdiğinizde, sodyum içeriği daha da yüksek bir seviyeye çıkıyor.

basliksiz-12-001.jpg

5. DOMATES SOSU KONSERVESİ

Önceden hazırlanmış bir sos olan domates konservesinin bir sodyum bombası olduğunu unutmayın. Tuzun muhafazasında kullanıldığı düşünülürse bol miktarda tuz içerirler. Bu aynı tuz daha sonra vücudunuzun elektrolit dengesinde bir bozulmaya yol açar. Vücudunuzdaki elektrolit dengesi bozulduğunda böbrekleriniz de etkilenir. Sonuç, daha sonra kan basıncı seviyelerinde bir artıştır. Bu sadece, sevdiğiniz makarna yemeğinizin sos sayesinde sağlıksız yüksek tansiyonunuzun nedeni olabileceği anlamına gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN