Yatakta İki Tür Ağrı Yaşamak Yüksek Yüksek Kolesterol Seviyelerine İşaret Edebilir

Yatakta İki Tür Ağrı Yaşamak Yüksek Yüksek Kolesterol Seviyelerine İşaret Edebilir

Çağımızın hastalıklarından biri olan yüksek kolesterol kadın erkek demeden çoğu kişi esir almış durumda. Peki kolesterol nedir? Yüksek kolesterolü nasıl anlayabiliriz? Yüksek kolesterolle ilgili merak ettikleriniz haberimizde...

Kolesterol insanların kanında bulunan ve başta karaciğerde olmak üzere bütün hücreler tarafından doğal olarak üretilen, mumsu yapıya sahip bir lipid yani yağ türüdür. Yüksek kolesterol, kanın vücudunuzdaki hareketini kısıtlamaya başlayana kadar genellikle fark edilmez. Kolesterol değerleri kanda yüksek seviyelerde bulunduğu zaman hem damarlarda sertleşmeye yol açabilir hem de kan damarlarında yağ birikintilerinin gelişmesine neden olabilir. Bu birikintilere kolesterol plakları adı da verilir. Zaman içinde büyüyen bu birikintiler, damarlardan yeterli miktarda kan akmasını zorlaştırır ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olur. Uzmanlar kolesterol uzuvlarınıza kan akışını engellemeye başladığında, "yatakta" iki tür ağrı yaşayabilirsiniz diye uyarıyor.

dikkat-etmeniz-gereken-10-yuksek-kolesterol-belirtisi-8145.jpg

YATAKTA İKİ TÜR AĞRI YAŞAMAK YÜKSEK YÜKSEK KOLESTEROL SEVİYELERİNE İŞARET EDEBİLİR

Yüksek kolesterol, kanınızda çok fazla kolesterol (karaciğerde üretilen mumsu bir madde) olduğu anlamına gelir. Kolesterol, hücre zarlarının oluşturulmasına yardımcı olmak gibi birçok önemli işlevi yerine getirir. Bununla birlikte, sürekli olarak yüksek seviyeler, vücudunuzdaki kan akışını kısıtlayabilir.

Periferik arter hastalığı (PAD) olarak bilinen bu süreç, genellikle yüksek kolesterolün ilk semptomlarına yol açar. PAD, kafanızda, organlarınızda ve uzuvlarınızda plak biriktiğinde meydana gelir ve kanın bu vücut kısımlarına, özellikle de bacaklarınıza gitmesini zorlaştırır.

Uzmanlar, "dinlenirken veya yataktayken" ayaklarınızdaki ve ayak parmaklarınızdaki yanma veya ağrıyan ağrının bu sürece işaret edebileceği konusunda uyarıyor.

Diğer işaretler şunları içerir:

  • Bir bacak diğerinden daha havalı hissediyor
  • Erektil disfonksiyon, özellikle diyabetiniz varsa
  • Kötü ayak tırnağı büyümesi
  • Bacaklarınızda veya ayaklarınızda kızarıklık veya mavimsi renk
  • İyileşmeyen ayak ve ayak yaraları
  • Bacaklarınızda veya ayaklarınızda doktorunuzun bakacağı çok az veya hiç nabız olmaması

kolesterol-ve-beslenme-min.jpg

RİSKİNİZİ NASIL AZALTABİLİRSİNİZ?

PAH ve diğer kolesterol ile ilgili komplikasyon riskinizi azaltmak için kolesterol seviyenizi kontrol altında tutmanız zorunludur. Kalp ve vücut için sağlıklı yaşam tarzını benimsemek kolesterol seviyesini düşürür. Yüksek kolesterol seviyeleri, basit yaşam tarzı değişiklikleri yaparak ve statinler olarak bilinen ilaçları alarak azaltılabilir. Ancak ilk adım, yüksek kolesterol seviyeleri için test yaptırmaktır. Yüksek kolesterol genellikle semptomlara neden olmadığından, sadece kan testinden olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN