Zararını duyduktan sonra asla yemeyeceksiniz! Kalp krizi riskini tetikliyor: Uzmanlar 'uzak durun' uyarısı yaptı

Zararını duyduktan sonra asla yemeyeceksiniz! Kalp krizi riskini tetikliyor: Uzmanlar 'uzak durun' uyarısı yaptı

Uzmanlar insanları kalp sağlığı konusunda sık sık uyarmaya devam ederken asla tüketilmemesi gereken besinleri de sıraladılar. Peki hangi besinler kalp sağlığını kötü etkiliyor? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında sağlığa zararlı besinlerin neler olduğu ile ilgili açıklamalar yer alıyor. Uzman isimler kalp krizi riskine karşı asla tüketilmemesi gereken besinleri sıraladı! Bu besinleri sakın tüketmeyin; detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU BESİNLER KALP DÜŞMANI

Uzman isimler kalp sağlığının riske atılmaması ile ilgili insanları sık sık uyarmaya devam ediyor. Kalp krizi genel olarak göğüs ağrısıyla birlikte ortaya çıksa da belirtileri değişebiliyor. Yüksek tuz, şeker, doymuş yağ, rafine karbonhidrat gibi besinlerin uzun süre kullanımı kalp krizi ve felç olunmasına sebep oluyor. Şeker birçok yiyecek içinde bulunsa da uzun süre kullanımında kalp sağlığını kötü şekilde etkiliyor. Dondurulmuş gıdalar sağlıklı olsa bile 700 miligram sodyum içeriyor. Dondurulmuş gıda tüketmek yerine 500 mg ve daha az sodyum içeren besinlerin tüketilmesi daha sağlıklı kabul ediliyor. Meyve suları paketli şekilde satın alındığı zaman birçok katkı maddesinin vücuda girmesine sebep oluyor. 

Kalp Krizi Riskini Artıran besinler

Meyve sularının evde hazırlanması daha sağlıklı oluyor. Peynirler de içinde yoğun şekilde doymuş yağ barındırıyor. Bu yağlar midede depalanıyor ve kardiyovasküler sisteme büyük zarar veriyor. Yaz günlerinin vazgeçilmez yiyeceği dondurma da kilo alımına sebep oluyor ve kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda kolektrole de sebep oluyor. Bu sebeple uzun süreli fazla kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Patates kızartması da içerdiği karbonhidrat ve yağ ve tuz içermesi sebebiyle kan şekerini yükseltebiliyor ve kalp sağlığını riske atıyor. Son olarak şarküteri etler de yüksek sodyum içeriyor. Soğuk kesim etler dilim başında 250 miligram sodyum bulundurabiliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN