Zengin olanlar bunu duyunca pişman olacak! Meğer zenginlik hastalık getiriyormuş: İşte aşırı paranın getirdiği hastalık…

Zengin olanlar bunu duyunca pişman olacak! Meğer zenginlik hastalık getiriyormuş: İşte aşırı paranın getirdiği hastalık…

Zengin olanların duyunca şaşkına döneceği bir bilgi paylaşıldı. Meğer zenginlik parayla beraber hastalık da getiriyormuş. Yapılan araştırmalar zenginliğin getirdiği hastalığı ortaya koydu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yapılan bir araştırmayla o hastalığın zenginlerde daha fazla görüldüğü ortaya çıktı. Finlandiya'daki Helsinki Üniversitesi'nde yapılan bu çalışma duyanları oldukça şaşırttı. Ekonomik durumu iyi olan kişilerle ilişkilendirilen bu hastalık ‘keşke zengin olmasam’ dedirtecek nitelikte.

yeni-proje-2.jpg

ZENGİNLERİN YAKALANMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK

Finlandiya'daki Helsinki Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma zengin insanların düşük gelirlilere göre genetik kanser riskine daha yatkın olduğunu ortaya koydu. En Son Haber’de yer alan bilgilere göre sosyo-ekonomik durum ile kanser arasında incelenen bu ilişki adeta korkuttu.

yeni-proje-3.jpg

Öte yandan dar gelirli kişilerin daha çok diyabet, depresyon, alkolizm ve akciğer gibi hastalıklara daha çok yakalandığı belirtildi.

Dr. Hagenbeek, "Poligenik skorların hastalık riski üzerinde etkisi olduğunun anlaşılması, daha fazla katmanlı tarama protokollerine olanak sağlayabilir. Örneğin, gelecekte meme kanseri tarama protokolleri, yüksek genetik riske sahip ve yüksek eğitimli kadınların, düşük genetik riske sahip veya daha az eğitimli kadınlara göre daha erken veya daha sık tarama alacakları şekilde uyarlanabilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN