Sahiller doldu, başhekim isyan etti: Hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum

Sahiller doldu, başhekim isyan etti: Hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum

Türkiye, koronavirüs salgınında günlük ölüm sayısında rekor kırarken, Başhekim Prof. Dr. Süleyman Türedi tedbirlere uymayanlara isyan etti: Sahil kenarında yürüyüş yapan sağlığına çok düşkün İnsanları gördükçe hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum.

Türkiye'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geçen hafta sıkılaştırılan tecrit önlemlerine rağmen günlük ölüm sayıları art arda yedinci günde de artış kaydederek rekor kırdı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre pazar günü salgında 185 kişi hayatını kaybetti. Günlük ölüm sayısı salgın başından bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, salgının ilk zirveyi yaptığı Nisan ayındaki seviyenin yüzde 45 üzerini görmüş oldu. Vaka sayısı Cumartesi günü 30 bin 103'e yükselerek salgın başından bu yana en yüksek seviyeye çıktıktan sonra dün 29 bin 281 olarak gerçekleşti.

BAŞHEKİM İSYAN ETTİ

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi ise sosyal paylaşım sitesindeki hesabından koronavirüs tedbirlerine uymayanlarla ilgili mesaj yayımladı.

bashekimdensahildeki-goruntulere-tepkihakkimizi-hicbirine-helal-etmiyorum-6483-dhaphoto3.jpg

Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşların sahillere akın ettiğini belirterek, uyarıların bazı kişiler tarafından dikkate almadığına değinen Prof. Dr. Türedi, şunları söyledi:

'HAKKIMIZI HİÇBİRİNE HELAL ETMİYORUM'

“Çoluğunu, çocuğunu, eşini, dostunu, annesini, babasını düşünen varsa; azıcık insafı ve vicdanı olan varsa evinde kalır ve çok gerekli olmadıkça evinden çıkmaz. Biz insanımıza yoğun bakım yeri bulmak için kafa patlatırken, elimizdeki tüm imkanları, tüm eforumuzu harcarken sahil kenarında yürüyüş yapan sağlığına çok düşkün !!! İnsanları gördükçe hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum. Servisler ve yoğun bakımlar dolu, ne umuyorsunuz mucize mi? Öyle bir yeteneğimiz yok, sadece insanız. Ayıptır, günahtır. Sağlıkçı ya acımadığınızı biliyoruz da bari kendinize acıyın."

bashekimdensahildeki-goruntulere-tepkihakkimizi-hicbirine-helal-etmiyorum-6483-dhaphoto6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN