Bakanlar toplantısı öncesi yeni iddia: Hafta sonu yasağı sıkılaşacak

Bakanlar toplantısı öncesi yeni iddia: Hafta sonu yasağı sıkılaşacak

Bugün yapılacak bakanlar toplantısı öncesi Reuters'a konuşan iki kaynak hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının sıklaşacağını ve iller arası seyahat yasağı kararı alınacağını iddia etti.

Koronavirüs salgını gündemiyle bugün yapılacak bakanlar toplantısında yeni kısıtlamaların alınacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak olan bakanlar toplantısında ana gündem son dönemde önlenemeyen vaka sayısındaki artışa paralel olarak koronavirüs salgınındaki gelişmeler olacak ve alınması muhtemel yeni önlemler olacak.

HAFTA SONU YASAKLARI ARTACAK

Toplantıda hafta sonu sokağa çıkış kısıtlamasının artırılması bekleniyor.

Reuters’a bilgi veren kaynaklar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın toplantıda bir sunum yaparak, salgın ve alınan önlemlerle, hastanelerin genel durumuna dair bilgileri paylaşacağını bildirdi.

"YASAK SÜRESİNİN GENİŞLEMESİ KUVVETLE MUHTEMEL"

Konu hakkında bilgi sahibi bir yetkili, son günlerde vaka sayısının 30 bin civarında olduğunu ve dünyada da dikkat çeken bir noktaya gelindiğini gösterdiğini ifade ederek, “Bazı tedbirler alındı ama yeterli olmadığı ortada. Kış döneminin daha ağır geçeceği zaten bilinirken, bu dönem gelinen vaka sayıları ve kayıplar oldukça fazla. Hafta sonu sokağa çıkış kısıtlamasının süresinin genişlemesi kuvvetle muhtemel” dedi.

Hükümet yaptığı değerlendirmeler sonucunda iki hafta önce hafta sonu belli saatlerde sokağa çıkış kısıtlaması getirirken, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için günlük 3 saat sokağa çıkma olanağı tanındı. Ayrıca okullarda yıl sonuna kadar yüz yüze eğitim yapılmaması kararlaştırıldı.

"DAHA FAZLA YASAĞA İHTİYAÇ OLAN İLLER VAR"

Aynı yetkili, bazı illerde vaka ve vefat sayısının dikkat çekici şekilde arttığını belirterek, “İl bazında daha fazla kısıtlama ve seyahat yasağı getirilmesi de değerlendirilebilir. İhtiyaç olan iller var” dedi.

Bir başka kaynak da, ekonominin zarar görmemesi için tedbirlerin dikkatli seçildiğini ancak şu anda bunların yeterli olmadığını belirtirken, “Hafta sonu sokak kısıtlaması artık kaçınılmaz gibi duruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantıda nihai karar bugün verilir” dedi.

SEYAHAT KISITLAMALARI DA YENİDEN BAŞLAYACAK

Bilim Kurulu’nun önerilerinin de değerlendirileceğini belirten aynı kaynak, büyükşehirler başta olmak üzere seyahat kısıtlamalarının da yeniden uygulanmaya başlanabileceğini vurguladı.

Aynı kaynak, “Kış tam olarak gelmeden vakaların biraz düşmesi gerekiyor. Bu tür adımların etkisini geçen sefer gördük” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki hafta önce yaptığı açıklamada yeni koronavirüs yasaklarını duyurmuştu.

İŞTE O YASAKLAR:

* Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

OKULLAR YIL SONUNA KADAR ONLINE

* Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

* 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ

* Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

* Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

AVM'LERE SAAT KISITLAMASI

* Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

* Şehirlerdeki sigara içme yasağı sürecek.

* Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.

* Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

20201117-5-0920b632aef0b480781ea7d764c178f5d.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN