Sakarya'da patlayan fabrikanın sahibi: Bu üçüncü patlama, nasıl olduğu incelenecek

Sakarya'da patlayan fabrikanın sahibi: Bu üçüncü patlama, nasıl olduğu incelenecek

Sakarya'nın Hendek ilçesinde patlayan ve 6 kişinin ölümüne neden olan havai fişek fabrikasının sahibi Yaşar Coşkun ilk kez konuştu. "Avrupa'nın en güvenli havai fişek fabrikası" olduğunu iddia ettiği fabrikayla ilgili Coşkun, "Bizde 2011 ve 2014'te patlama oldu; bu üçüncü patlama. Nasıl olduğu incelenecek. Çok üzüntülüyüz" dedi.

Sakarya'da 6 kişinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasının sahibi Yaşar Coşkun, "Avrupa'nın en güvenli havai fişek fabrikası" dediği fabrikada neden sürekli patlamalar olduğu sorusuna yanıt veremedi. Coşkun, "Yasaya ve tüzüğe göre çalışan ve sürekli denetlenen bir fabrika. Çalışan üç kimya mühendisimiz var. İnşa ettiğimiz yapılar şartnameye uygun. Sakarya'da iki havai fişek fabrikası vardı. Geyve'deki Coşkunlar amcamızındı; kapandı. Oradaki fabrikayla bizimki Büyük Coşkunlar karıştırılıyor. Bizde 2011 ve 2014'te patlama oldu; bu üçüncü patlama. Nasıl olduğu incelenecek. Çok üzüntülüyüz." dedi.

HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in haberine göre, telefonla ulaşılan Coşkun olanları ağlayarak anlattı. Coşkun, oğlunun da fabrikada bulunduğunu, patlamada yaralandığını, yaralanan teyzesinin oğlunun yoğun bakıma alındığını anlattı.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı da olan Yaşar Coşkun için patlamanın olduğu ve kayıp işçilerin arandığı sırada MÜSİAD'ın destek yemeği vermesi tepkilere neden olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN