Şanlıurfa'da engelli şoför taksi durağına sığındı

Şanlıurfa'da engelli şoför taksi durağına sığındı

Şanlıurfa'da vicdanları sızlatan bir dram yaşanıyor. Ailesinin sahip çıkmadığı engelli şoför, taksi durağına sığındı. Şeker hastalığı nedeniyle bir ayağı ile böbreğini kaybeden Mustafa İzci, hayırseverlerden destek bekliyor.

Şanlıurfa'da şeker hastalığı yüzünden ayağını ve böbreğini kaybeden Mustafa İzci, ailesi sahip çıkmayınca sığındığı taksi durağında yaşamaya başladı. 

İstanbul'da şoförlük yapan 51 yaşındaki Mustafa İzci'nin yaklaşık 3 ay önce şeker hastalığı nedeniyle bir ayağı kesildi ve böbreğinin biri alındı. Rahatsızlığından dolayı çalışamayan İzci, bir süre sonra ailevi sorunlar yaşayamaya başladı. Aile fertlerinin sahip çıkmaması üzerine 15 gün önce memleketi Şanlıurfa'ya dönen İzci, kalacak yeri olmadığı için arkadaşlarının çalıştığı taksi durağına sığındı. İzci'nin bakımını geçici olarak arkadaşları sağlıyor.

16-02/08/20160208_2_14165471_5265707

İzci, sağlığı yerindeyken İstanbul'da şoförlük yaparak ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce şeker hastalığı teşhisi konulduğunu belirten İzci, "Hastalık ilerleyince bir ayağım kesildi ve böbreğim de alındı. Ayağım kesilince ailem ve kardeşlerim beni terk etti. 'Senin kahrını çekemeyiz, kaldırıp indiremeyiz' dediler.

16-02/08/20160208_2_14165471_5265710

Ben de Şanlıurfa'ya arkadaşlarımın yanına geldim. 15 gündür taksi durağında yaşıyorum, arkadaşlarım bana sahip çıktı ama burada uzun süreli kalma imkanım yok. Hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu. 

16-02/08/20160208_2_14165471_5265711

İzci, primlerini ödeyerek malulen emekli olabilmesi için ise 7 bin liraya ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Taksi şoförü Hüseyin Tiryakioğlu da İzci'yi 30 yıldır tanıdığını söyledi.

16-02/08/20160208_2_14165471_5265709

Misafir olarak kendisini ziyaret eden dostunun kalacak yeri olmadığını öğrendiğini aktaran Tiryakioğlu, "Diğer arkadaşlarımla 15 gündür ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Tekerlekli sandalye aldık" dedi. 

Cuma Karataş ise taksi durağının, hasta biri için sağlıklı olmadığını vurguladı.

ŞANLIURFA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN