Sarma dolma nasıl yapılır? Zeytinyağlı dolma tarifi ve malzemeleri

Sarma dolma nasıl yapılır? Zeytinyağlı dolma tarifi ve malzemeleri

Sofraların sultanı sarma yaz aylarında zeytinyağlı olarak daha fazla tüketiliyor. Sarma dolmasının tarifi ve malzemeleri de internetten yoğun bir şekilde araştırılıyor. Asma yaprağı, zeytinyağı, sıcak su, limon gibi malzemelerle oluşturulan zeytinyağlı sarma dolması ağızlarda nefis bir tat bırakıyor…

Yaz aylarının ve sofraların vaz geçilmesi zeytinyağlı sarma dolma tarifi ev hanımları tarafından öğrenilirken, bu leziz dolmayı ellerinin lezzetleriyle buluşturanlar, sevdiklerinin yüzünü gülümsetiyor. Salma dolması yapılışı, tarifi ve malzemelerine ulaşmak ise çok basit…

MALZEMELER

500 gr salamura asma yaprağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak su

Yarım limon suyu

İÇ HARCI

4 adet kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 su bardağı kırık pirinç

1 yemek kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tarçın

2 adet kesme şeker

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 su bardaı kıyılmış maydonoz

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencere koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanları üzerine ekleyin, 1 dakika kadar daha kavurun. Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için ayarladığınız tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Yarım su bardağı kaynamış suyu ekleyerek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın. Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın.

5 dakika sıcak suda beklettikten sonra 2-3 dakika soğuk suda bekletin. Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığımız iç harctan koyarak sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibine yırtık yada küçük asma yapraklarıyla kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin. Dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ederek kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN