Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? | 23 Haziran İstanbul sonuçları ne zaman belli olacak?

Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? | 23 Haziran İstanbul sonuçları ne zaman belli olacak?

Sandıklar kapandı, nefesler tutuldu. İstanbullular, bugün ikinci kez sandık başına gitti. İptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oylarını kullanan milyonlarca seçmen artık heyecanla sonuçları bekleyecek. Peki, Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? 23 Haziran İstanbul sonuçları ne zaman belli olacak? YSK'nın resmi açıklamasına göre, yayın yasakları 21'de sona erecek fakat 23 Haziran seçim sonuçlarının daha erken kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

YSK 6 Mayıs'ta verdiği 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali' kararı üzerine, İstanbullular bugün bir kez daha sandık başına gitti.  İptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oylarını kullanan milyonlarca seçmen artık heyecanla sonuçları bekleyecek. Peki, Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? 23 Haziran İstanbul sonuçları ne zaman belli olacak?

YSK'NIN YAYIN YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

YSK tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak. YSK'nın resmi açıklamasına göre, yayın yasakları 21'de sona erecek fakat 23 Haziran seçim sonuçlarının daha erken kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Saat 18.00-21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını saat 21.00'den önce de kaldırabilecek. 

Oy kullanma işlemlerini tamamlayan vatandaşlar 23 Haziran seçim sonuçları için geri sayıma başladı. YSK'nın seçim yasağını kaldırmasının hemen ardından seçim sonuçları takibini canlı olarak yapabilirsiniz. Seçim sonuçlarını karar. com'dan takip edebilirsiniz.

SANDIKLAR KAPATILDI

Bugünkü seçimle İstanbul, 5 yıl boyunca görev yapacak Büyükşehir Belediye Başkanı'nı da seçmiş olacak. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın (AK Parti) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel yarıştı.

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler, oylarını kullanmış olsa bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak. YSK tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN