19 MAYIS coşkusu Edremit’i sardı

19 MAYIS coşkusu Edremit’i sardı

Edremit ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında resmi törenler ve gençlik yürüyüşü yapıldı.19 Mayıs akşamı Şehit Hamdibey Meydanı’na fener alayı düzenlendikten sonra program Emre Aydın konseri ile taçlandırıldı.

Edremit’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen resmi törenlerin ardından, gençlik yürüyüşü yapıldı. Gençler bando eşliğinde Şehit Hamdibey Meydanı’na yürüdü. Kutlama programı Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sergi, koro dinletisi ve dans gösterisi ile devam etti. 19 Mayıs Oratoryosu ve Gençlik Korosu müzik dinletisine Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı katıldı.

Fener alayında binler yürüdü

Program akşam saatlerinde Tuzcumurat Mahallesi Gümrük Meydanı’ndan Şehit Hamdibey Meydanı’na doğru yapılan fener alayıyla sürdü. Coşkulu kalabalık fenerler, Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı daha sonra Yılmaz Akpınar Bulvarı üzerinden meydana ulaştı. Meydandaki kalabalığı bayram coşkusuyla selamlayan Başkan Selman Hasan Arslan, “Kuva-yi Milliye’nin evlatları, Mustafa Kemal’in askerleri, Atatürk şöyle der; ‘Bizim milletimiz vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakar bir halktır.’ Bizim başka milletlerden hiçbir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız. Ama çok fazlamız var; yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz. Bu bilinç ve sorumlulukla; kanlarıyla, canlarıyla Çanakkale’yi geçilmez kılan, İzmir’in dağlarında çiçekler açtıran yüce Türk gençliği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.” diye konuştu. Ardından sahneye Edremitsporlu gençler kazandıkları kupayı sahneye getirerek Başkan Selman Hasan Arslan ile birlikte Edremitlilere armağan etti.

Emre Aydın konseriyle Edremitliler coştu

Türkçe rock müziğin ünlü isimlerinden Emre Aydın Şehit Hamdibey Meydanı’na kurulan sahnede Edremitliler ile buluştu. Ünlü müzisyen meydanı dolduran gençlere müzik ziyafeti verdi. Şarkılarını ezbere bilen gençler gece boyu sanatçıya eşlik etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN