29 kişinin can verdiği binanın mimarı konuştu: Acil çıkış kapalı mıydı?

29 kişinin can verdiği binanın mimarı konuştu: Acil çıkış kapalı mıydı?

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği Masquerade adlı gece kulübünde yaşanan yangın faciasının ardından binanın mimarlarından Mehmet Enver Horozoğlu, projenin 1972 yılında çizildiğini açıkladı. Horozoğlu, yaptığı açıklamada, binanın direkt olarak sinema salonu olarak tasarlandığını ve üst katta balkonun bulunduğunu belirtti. Aynı zamanda Horozoğlu, "Çıkışı vardı, tek giriş değildi. Çıkışı kapatmış olabilirler. Giriş çıkışı olmadan zaten belediyeden geçmezdi" dedi.

Beşiktaş Gayrettepe'de bulunan bir gece kulübünde çıkan yangın faciasıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Faciada hayatını kaybeden 29 kişinin ardından, binanın mimarı Zeki Öztekin'in yanında çalışan mimar Mehmet Enver Horozoğlu, projenin kendisi tarafından çizildiğini açıkladı.

29 kişinin can verdiği yangın faciasında binanın mimarı konuştu: Tek giriş değildi, çıkışı kapatmış olabilirler - 1

PROJE 1972'DE ÇİZİLDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Horozoğlu, 1972'de binanın projesini çizdiğini belirtti.

8990505.jpg

Yangın sonrası binada yaşananlarla ilgili inceleme yapmak üzere olay yerine gelen Horozoğlu, 1970'lerdeki çizimlerinde binanın alt katının sinema salonu olarak tasarlandığını ifade etti.

29 kişinin can verdiği yangın faciasında binanın mimarı konuştu: Tek giriş değildi, çıkışı kapatmış olabilirler - 8

Horozoğlu, "1972 yılında çizdiğimizi hatırlıyorum, eskiden bu inşaatlar iki senede ancak biterdi. Direkt sinema salonu olarak çizildi. Ben çizdim çünkü biliyorum." şeklinde konuştu.

8992328.jpg

'ÇIKIŞ DA VARDI, AKSİ TAKDİRDE BELEDİYEDEN GEÇEMEZDİ'

Ayrıca, çizimlerde üst katta balkon bulunduğunu ve binanın bir dönem sinema salonu olarak faaliyet gösterdiğini aktaran Horozoğlu, "Yukarıda pasaj vardı, pasajdan iniş vardı ama bunun çıkışı vardı, tek giriş değildi. Çıkışı kapatmış olabilirler. Giriş çıkışı olmadan zaten belediyeden geçmezdi." şeklinde bilgi verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN