İstanbul'da eğlence merkezinde facia: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Beşiktaş'ta tadilatta olan gece kulübünde yangın meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 1 kişi ise ağır yaralandı. İstanbul Valisi Davut Gül, yangında hayatını kaybedenlerin tadilat sebebiyle çalışan işçiler olduğu açıkladı. Yangına ilişkin işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi'nde bulunan Yıldız Posta Caddesi üzerindeki 16 katlı bir binanın -1 ve -2’nci katındaki bir eğlence mekanında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

ekran-goruntusu-2024-04-02-154805.png

Alevlerin yükseldiği olay, çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin hızla olay yerine yönlendirilmesiyle müdahale edildi.

Yangının ilk dakikaları

8986835.jpg

Polis ekipleri, yangın alanının çevresinde güvenlik önlemlerini alırken, itfaiye ekipleri ise hemen yangına müdahaleye başladı.

8987939.jpg

8987941.jpgEğlence merkezinin yangından önceki hali

8986834.jpg

29 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; yangın sırasında binada bulunanların tahliye edildiği belirtilirken, yangından dolayı 29 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yaralı kişinin hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı ifade edildi.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 25 ölü - 18

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuyla ilgili süreci anlatıp, saat 15.30 sıralarında yaptığı açıklamada, "12.54'te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Şu anda 15 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış" dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-02-154827.png

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerinde yaptığı açıklamada "Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Yaralananlar ve ölenler gece kulübündeki tadilatta çalışan kişiler. Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018'de de ruhsat yenilenmiş. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Toplam olaydan etkilenen 23 kişi var" diye konuştu.

ekran-goruntusu-2024-04-02-154853.png

İstanbul Valiliği'nden ise konuyla ilgili olarak ilk gelen açıklamada, "Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükselmiştir. Yangında 7'si ağır 8 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların bölgedeki hastanelere sevkleri yapılmaktadır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" bilgisi paylaşıldı.

ekran-goruntusu-2024-04-02-181542.png

ekran-goruntusu-2024-04-02-181600.png

8 GÖZALTI KARARI

Yangına ilişkin işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

Ekiplerce, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43) ve mobilyacı E.E. (40) gözaltına alındı.

Yapılan çalışmada, İ.Ş, Ş.Ş. ve E.E'nin "kasten yaralama", S.A'nın "cinsel taciz", A.A.P'nin ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kasten yaralama" suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

8986836.jpg

SORUŞTURMA BAŞLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çıkan yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yetkililer, yangının çıkış nedenini ve olayın detaylarını araştırmak üzere gerekli incelemelerin yapılacağını belirtti.

ERDOĞAN DETAYLI BİLGİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN