350 tonluk kayaya çelik halat tedbiri: Azrail gibi tepemizde duruyordu

350 tonluk kayaya çelik halat tedbiri: Azrail gibi tepemizde duruyordu

Artvin'deki Peynirli Köyü'nde bulunan ve halkın korkulu rüyası olan 350 tonluk kayaya bulunan çözüm dikkat çekti. 18 çelik halatla bağlanan kaya köyü 5 yıldır olası tehlikelerden koruyor. Köy sakini Temel kayanın Azrail gibi tepelerinde bulunduğunu söyleyerek korktuklarını dile getirdi.

Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Peynirli köyünün korkulu rüyası 350 tonluk kayaya karşı ilginç bir tedbir alındı. 

Köy muhtarlığının tehlike arz eden kayayla ilgili yetkililerden yardım istemesi üzerine Artvin Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Yapılan incelemede yaklaşık 350 ton olduğu belirtilen kayanın kırılıp kontrollü düşürülmesinin heyelanı tetikleyebileceği tespit edildi.

2.jpg

Bu nedenle farklı bir yöntem izlendi. Kaya kütlesi 18 çelik halatla bağlanarak sabitlendi, etrafı ise küçük kaya parçalarının düşmesinin önlenmesi amacıyla çelik ağla örüldü. 5 yıl önce tamamlanan çalışma ile köyde tehlike oluşturan kaya için bu şekilde önlem alındı.

'İLERİDE NE OLUR ALLAH BİLİR'

Peynirli köyü sakinlerinden çiftçi Tuncer Akyüz (60), alınan önlem ile ilgili olarak “Allah razı olsun yapanlardan da sebep olanlardan da. Tehlikeyi önlemiş olduk biraz ama ileride ne olur Allah bilir. Bunun altı gitmiş durumda bir gün yağmurda devrilir yuvarlanır zarar verir insanlara. Ama şuan için bir sorun yok” dedi.

3.jpg

'BUNDAN KİM KORKMAZ'

Peynirli köyü sakinlerinden Recai Temel ise “Daha önceleri huzur içerisinde yatamıyorduk korkuyorduk ha geldi ha gelecek diye. Azrail gibi tepemizde duruyordu. Bundan kim korkmaz ki herkes korkar. Bunun harici birkaç kaya yine var köyümüzde umarız onlara da böyle bir çözüm bulunur inşallah. Köyümüz güvence altına alındığı için devletimize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun yardımcı olanlardan sebep olanlardan halkımız hiç olmasa huzur içinde yatıp uyuyor” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN