63 yıldır tüm dünyayı dolaştı şimdi Ankara'ya geldi! Başkent oraya akın edecek: 1 Haziran'a kadar yetişen görecek

63 yıldır tüm dünyayı dolaştı şimdi Ankara'ya geldi! Başkent oraya akın edecek: 1 Haziran'a kadar yetişen görecek

1961 yılından bu yana dünyayı dolaşan ve ziyaretçi akınına uğrayan “Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri” Sergisi, şimdi de Ankara’ya geldi. Büyük küçük herkesin ziyaret ettiği sergi, Panora AVM’de ziyaretçileri bekliyor…

Sergide, 3300 yıl önce daha 9 yaşındayken tahta geçen ve 19 yaşına geldiğinde esrarengiz bir şekilde ölen Firavun Tutankhamun’un, mezar odasından çıkan som altın tabutu, altın ve değerli taşlardan yapılan dünyaca ünlü ölüm maskesi, savaş arabası, silahları, bastonları gibi paha biçilemez 400’den fazla eserin birebir replikaları bulunuyor. 1 Nisan’da açılan sergi 1 Haziran 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak. Sergiye gitmek isteyenler, Biletix üzerinden ve sergi gişesinden bilet alabilecek.

ankara-tutankhamun-muzesi-1.jpg

“MISIR MEDENİYETİ İÇİN ÖNEMLİ BİR BULUŞ”

Sergide açılış konuşması yapan ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Mısır’ın en eski imparatorluk tarihi olduğunu söyleyerek, “Mısır demek dünya tarihi demektir” dedi. Ortaylı konuşmasının devamında, “Tutankhamun isim olarak önemli. Mezarlık buluntuları itibariyle önemlidir. Mısır medeniyeti için önemli bir buluştur.” İfadelerine yer verdi.

ankara-tutankhamun-muzesi-4.jpg

1 HAZİRAN’A KADAR ZİYARETE AÇIK

20’inci yüzyılın en büyük arkeolojik keşfi olarak görülen ve ölümünün üzerinden 3300 yıl geçmesine rağmen tüm dünyada büyük bir ünü olan Firavun Tutankhamun’un kral mezarında bulunan hazineler, her yaştan ziyaretçinin ilgisini görüyor. İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından 1922'de “bozulmamış halde bulunan ilk firavun mezarı” özelliği taşıyan Tutankhamun’un mezarından çıkarılan eserler, Mısır’daki Krallar Vadisi’nde gün yüzüne çıkarılan en zengin ve görkemli hazine olma özelliğini taşıyor.

ankara-tutankhamun-muzesi-2.jpg

ankara-tutankhamun-muzesi-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN