7.6'lık depreme canlı yayında yakalandı! Ölümden kıl payı kurtuldu

Malatya'da canlı yayın yapan A Haber muhabiri 7.6 büyüklüğünde depreme yakalandı. Bölgedeki gelişmeleri aktaran Yüksel Akalan, gündemi aktardığı esnada depreme yakalandı ve bulunduğu bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. O anlar ise canlı yayına böyle yansıdı.

Malatya'da canlı yayında depreme yakalanan muhabir, izleyenleri korkuttu.

Canlı yayında izleyenler ile beraber depreme yakalanan A Haber muhabiri Yüksel Akalan, hasar gören binaların da yıkılmasına tanıklık etti. Bölgedeki gelişmeleri aktaran Akalan, bölgede küçük bir kız görünce onu da yanına alarak tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

muhabir-depreme-yakalandi2.jpg

"TAM KURTARACAKTIK, SARSINTI BAŞLAYINCA DURMAK ZORUNDA KALDIK"

Yaşanan deprem ise AFAD verilerine göre 7,6 merkez üssü ile Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olarak kayıtlara geçti. Diğer taraftan, Avrupa Sismoloji (EMSC) ise aynı merkez ile depremin 7.8 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

Bölgede bulunan muhabirler ise arama çalışmalarına devam eden ekiplere de rastladı. Ekipler, "3 kişiye canlı ulaşacaktık tam. Tam kurtaracaktık sarsıntı başlayınca çıkmak zorunda kaldık mecburen." yorumlarında bulundu.

muhabir-depreme-yakalandi.jpg

"ÇOK ZORLU BİR DAKİKA YAŞADIK"

Öte yandan, muhabir Yüksel Akalın ile beraber görev yapan Esra Arpa yaşadıklarını kameralara anlattı. Gözyaşlarını tutamayan Arpa, "Çok zorlu bir dakika yaşadık. Depremin olduğu noktada çok zorlandık. Biz bir otele doğru çekim yapmak için gidiyorduk ve oradaki arama-kurtarma çalışmalarını takip edecektik. Orada bir artçı meydana geldi ve deprem bölgesinde kaldık. Şu anda konuşmak dahi çok zor geliyor."

muhabir-hala-sokun-etkisindeyim-malatya-deprem.jpg

"HALA ŞOKUN ETKİSİNDEYİM"

"Olay anında çok korktuk. Bir anda oldu depremin, binaların ve toz bulutlarının arasında kaldık. Gittik geldik yer adeta kaydı. Dehşet bir andı ve o sırada arama kurtarma çalışmaları sürüyordu. Kaçmaya çalışıyorlardı ve bizim için çok zor bir andı. Şu anda ben hala şokun etkisindeyim. Yüksel Akalan'ın cesaretiyle oradan çıkmayı başardık." dedi.

O anlar ise canlı yayına böyle yansıdı.

İlgili Haberler