Adıyaman’da ağır hasarlı 8 bin binaya kepçe girecek

Adıyaman’da ağır hasarlı 8 bin binaya kepçe girecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden en çok etkilenen illerden Adıyaman’da acil yıkılacak ve yıkık yapıların enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Bundan sonraki süreç için kentte bulunan 8 bin ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Adıyaman’da hasarlı binaların yıkımına başlanıyor. Kentte acil yıkılacak ve yıkık yapıların enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99’una ulaşmasının ardından ağır hasarlı yapıların da yıkılması için yüklenici firmalarla sözleşme imzalandı. Firmalarla anlaşma gereği ekipler mahallelerdeki 8 bine yakın ağır hasarlı yapının yıkımını gerçekleştirip enkazın kaldırması için çalışmalara başlayacak.

Kentte koordinatör olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, hayatı normale döndürmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Adıyaman’da bir yandan konteyner kentlerdeki kapasiteyi arttırırken diğer yandan da hasarlı yapıların yıkımı için çalışmalar yapıldığını anlatan Vali Çiçek, “Adıyaman’da depremin yaralarını sarmak için, hayatı normale döndürmek için yapılan mücadele tüm hızıyla sürüyor. Konteyner kentlere bugün itibarıyla yerleşen kişi sayısı 21 bine ulaştı. Bu hafta ve önümüzdeki haftalardan itibaren çok sayıda vatandaşımızı konteyner kentlerimize tekrar davet edeceğiz” diye konuştu.

Yüklenici firmalarla sözleşme imzalandığını aktaran Vali Çiçek, “Bir yandan konteyner kentlerdeki kapasiteyi yükseltirken diğer yandan da özellikle ağır hasarlıların yıkımı için verdiğimiz söz gereği ihaleler yapıldı. Müteahhitlere verdiğimiz süreler var, önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalar. Mahalle mahalle ihaleler yapıldı. Her mahallede hızla çalışmalara başlanacak. 1 aylık süre içerisinde bayağı bir yol alırız diye ümit ediyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN