AKOM: İstanbul'da kar yağışı öğle saatlerine kadar sürecek

AKOM: İstanbul'da kar yağışı öğle saatlerine kadar sürecek

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, kent genelinde 3 ila 30 cm arasında değişen kar kalınlıklarına ulaştı. AKOM, kar yağışının gün içinde devam edeceğini ve sıcaklıkların 2°C civarında seyredeceğini bildirdi. Rüzgarın saatte 45 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor. Pazar günü hafif kar yağışı beklenirken, hafta başından itibaren hava açılacak ve sıcaklıklar kademeli olarak artacak.

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) verilerine göre, kar kalınlığı kentin güney bölgelerinde 3-10 cm, orta bölgelerinde 10-20 cm, kuzey bölgelerinde ise 20-30 cm arasında ölçüldü.

Yetkililer, kar yağışının gün içinde de aralıklarla devam edeceğini ve sıcaklıkların 2°C civarında seyredeceğini belirtti. Poyrazın zaman zaman saatte 45 km hıza ulaşarak kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Vatandaşlara zorunlu olmadıkça özel araçlarını kullanmamaları ve don riskine karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapıldı.

AKOM’un haftalık tahmin raporuna göre, 23 Şubat Pazar günü hafif kar yağışı beklenirken, hafta başından itibaren parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. 26 Şubat Çarşamba gününden itibaren yağışların kesilmesi ve sıcaklıkların kademeli olarak yükselmesi öngörülüyor. Perşembe günü sıcaklığın 10°C’ye kadar çıkması, cuma günü ise 11°C’ye ulaşması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN