'Akraba ziyareti'nden davalık olan anne ve kızına para cezası: Biri parmaklarını ısırdı, diğeri saçını çekti

'Akraba ziyareti'nden davalık olan anne ve kızına para cezası: Biri parmaklarını ısırdı, diğeri saçını çekti

Kayseri'de Almanya'dan akrabalarının evlerine ziyarete gelmesi anne ve kızını birbirine düşürdü. Akraba ziyaretinden başlayan kavgada kızı annesinin elini ve parmaklarını ısırdı, anne ise kızını saçından çekerek darbetti. Mahkeme, birbirinden şikayetçi olan anne-kıza 3 bin 360'ar TL para cezası verilmesine hükmetti.

Akılalmaz olayın adresi Kayseri. İddiaya göre, 29 Aralık 2023'te yaşanan olayda, Fatma M. (38) akrabalarının evlerine ziyarete gelmesi nedeniyle annesi Selver M. (63) tartıştı. Kısa süre içerisinde fiziksel tartışmaya dönen olayda Fatma M., annesinin elini ve parmaklarını ısırırken Selver M., kızını saçından çekerek darbetti.

Yaşanan kavgadan sonra birbirinden şikayetçi olan anne ve kızı hakkında, yürütülen soruşturma sonucunda 'Basit yaralama' suçundan dava açıldı.

'ELİMİ AĞZINA TUTTUM, ISIRDI'

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, şikayetçi olduğunu söyleyen Selver M., ifadesinde şunları söyledi:

"Kardeşim Almanya'dan gelmişti. 2 yıldır görmüyordum. Dayısı ile arasında soğukluk vardı. Kızım, 'Eve kim geldi?' diye sordu. 'Arkadaşlar geldi' dedim. 'Yalan söyleme' dedi. Bağırdı. Elimi ağzına tuttum. Elimi ısırdı. Saçından tuttum" diye konuştu.

'MUSKA YAPIYORSUNUZ' DEYİP BAĞIRDI'

Annesiyle babasının ayrı yaşadığını aktaran Fatma M. ise ifadesinde, "Babam ile olan münasebetinden dolayı bizi istemez. Babamı eve getirmemizden korkuyor. 'Muska yapıyorsunuz' dedi. Bağırdı. Saçımı tuttu. Elini ağzıma kapattı. Kendimi savundum. Şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme hakimi, sanık anne ve kızını 'Yaralama' suçundan 168 adli gün karşılığı 3 bin 360'ar TL cezaya çarptırdı. Hakim, her 2 sanığın da sabıkasız olması nedeniyle, cezalarının hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN