Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarış kızışıyor: Son anket sonuçları açıklandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarış kızışıyor: Son anket sonuçları açıklandı

Yerel seçimler yaklaşırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarış kızışıyor! ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet S. Pösteki son anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Peki hangi aday önde? İşte ayrıntılar...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için geri sayım başlarken, ORC Araştırma'nın son anket sonuçları Ankara'nın siyasi haritasını şekillendiriyor. ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet S. Pösteki'nin sosyal medya hesabından paylaştığı ankete göre, seçmenlerin tercihleri netleşmeye başladı.

Araştırma | İstanbul'daki Kürt seçmenin yüzde 33'ü İmamoğlu'na oy verecek - Medyascope

24-26 Ocak 2024 tarihleri arasında Ankara ilinde 3800 katılımcı ile yüz yüze gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, %43,7 oy oranıyla önde gidiyor. AK Parti'nin adayı Turgut Altınok ise %40,9 ile Yavaş'ın en yakın takipçisi konumunda.

Yarışta üçüncü sırayı %5,2 ile Cengiz Topel Yıldırım alırken, %3,2'lik bir kesim ise 'diğer' adaylara yöneliyor. Kararsız seçmenlerin oranı ise %7,0 olarak belirlendi.

Bu anket sonuçları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için kıran kırana bir yarışın yaşanacağını gösteriyor. Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasındaki oy farkının dar olduğu bu dönemde, kararsız seçmenlerin tercihleri seçim sonucunu büyük ölçüde etkileyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN