Ankara'dan başladı Karadeniz'e doğru geliyor! 31 il hazır olun: Dize kadar kara batacağız

Ankara'dan başladı Karadeniz'e doğru geliyor! 31 il hazır olun: Dize kadar kara batacağız

Meteorolojiden gelen son paylaşımda 31 il için uyarı yapılmıştı. Kar yağışı uyarısı üzerine Başkent Ankara'da gökyüzü beyaza boyandı. Kar yağışının başlamasıyla beraber Karadeniz'e doğru ilerlemesi bekleniyor. Diz boyu kar yağışı öngörülüyor. İşte uyarı yapılan 31 il...

Son hava durumu raporuna 31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı paylaşıldı. Birçok ilde kar yağışı beklenirken Ankara'da gece saatlerinden itibaren kar yağışı sürüyor. Soğuk hava dalgasının etkisiyle kar yağışı etkisini gösterdi.

GECE SAATLERİNDE BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, Karadeniz üzerinden ülkemize soğuk hava dalgası giriş yaptı. Ülke genelinde etkili olan soğuklar nedeniyle 31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Ankara'da başlayan soğuk sonrasında gece saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini artırması bekleniyor.

gunese-aldananlar-yandi-ankara-istanbul-bursa-da-amerika-modeli-geliyor-84604046.jpg

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Kar yağışı beklenen iller tek tek paylaşıldı. Kuvvetli kar yağışının Bolu, Kastamonu, Karabük çevresinde, Zogunldak, Bartın, Düzce'nin yüksek kesimlerinde, Sakarya'nın güney ve doğusunda yer alan yükseklerde, Güneydoğu Anadolu bölge genelinde, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyısında, Van'ın güney kesimlerinde, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu bölgelerinde bekleniyor.

Yoğun kar yağışının beraberinde getireceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği paylaşıldı. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

ger5ehfxaaajb3i.png

İŞTE UYARI YAPILAN İLLER

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller;

Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman,Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.

Turuncu Kodlu Uyarı Yapılan İller;

Bolu, Hakkari ve Şırnak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN