Antalya teleferik kazasında KARAR yazarı Figen Çalıkuşu'ndan çarpıcı soru: AK Partili Belediye olsaydı ne yapardınız?

Antalya teleferik kazasında KARAR yazarı Figen Çalıkuşu'ndan çarpıcı soru: AK Partili Belediye olsaydı ne yapardınız?

Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen teleferik kazasının ardından KARAR yazarı Avukat Figen Çalıkuşu, kazayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün davetiyle teleferiğe binen Antalya Gönüllüleri arasında bulunan Çalıkuşu, bakımların eksiksiz yapıldığına dair inancını sorguladı. Çalıkuşu, "Bakımların eksiksiz yapıldığına inanmamış olsa önce kendisi binmezdi" dedi ve ANET A.Ş'nin raporunda görülen detaylara dikkat çekti.

Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili KARAR yazarı Avukat Figen Çalıkuşu, kazanın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çalıkuşu, kazada yaşamını yitiren Memiş Enes için üzüntüsünü dile getirirken, kazanın hemen öncesinde Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün davetiyle teleferiği beraber bindiklerine vurgu yaptı.

ANET A.Ş.'nin raporuna göre, kazanın sebebi olan direk bağlantılarının kontrolü, denetim ve bakım şirketinden istenmişti. Çalıkuşu, taksirle işlenen suçlarda cezaların kusur oranına göre belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ancak dikkat çeken bir nokta da Çalıkuşu'nun yönelttiği soru oldu: "AK Partili belediye olsaydı ne yapardınız?" Soru kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

KARAR YAZARI FİGEN ÇALIKUŞU'NUN SON YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

yeni-proje-2-001.jpg
Bilirkişi raporunun ilgili kısımı

Kazayla ilgili olarak adli kontrol yerine tutuklama kararı alınmasına da değinen Çalıkuşu, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu ve adaletin tarafsızlığına dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN