Aynı cami 320 gün sonra ikinci selde tekrar yıkıldı! Bakan Kurum'dan muhtara 'oraya yapmayın, yıkılır demedim mi' azarı

Aynı cami 320 gün sonra ikinci selde tekrar yıkıldı! Bakan Kurum'dan muhtara 'oraya yapmayın, yıkılır demedim mi' azarı

Kastamonu'da selin vurduğu İnebolu'da incelemeler yapan Çevre Bakanı Murat Kurum, uyarısına rağmen aynı yerde yapılan caminin 320 gün sonra İkinci selde yıkıldığını görünce muhtarı azarladığı belirtildi. İddiaya göre Bakan Kurum, muhtara “Geçen yıl camiyi oraya yapmayın yıkılır demedim mi” diye tepki gösterdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu yılki selin ardından da Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde incelemelerde bulundu. Burada camisi yıkılan mahallenin muhtarıyla Bakan Kurum arasında dikkat çekici bir diyalog yaşandı.

Geçen yıl Kastamonu'yu vuran sel İnebolu ilçesine bağlı Çaykıyı köyünde de büyük hasara neden oldu. Kentte 71 kişinin can verdiği 9 kişinin de kaybolduğu selde Çaykıyı camisi de yıkıldı. Aradan 320 gün geçti Kastamonu'yu tekrar sel aldı, Çaykıyı'da aynı yere yeniden yapılan cami tekrar yıkıldı.

ESKİSİNİN İZLERİ SİLİNMEDEN YENİ FACİA YAŞANDI

Yaşananları Radyo Sputnik'te Atilla Güner’le Akşam Postası’na anlatan İnebolu Postası Gazetesi’nden Barış İlyasoğlu “Geçen yıldan bu yana 11 ayda hiçbir şekilde hazırlık, ders çıkarma, yol haritası ve bölgeyi yeniden şekillendirme gibi yeni gelişmeler olmadı. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız selin izleri daha silinmeden yeni facia yaşadık" dedi.

AYNI YERE İNŞAAT İNADI YİNE FELAKETLE SONUÇLANDI

İlyasoğlu'nun iddiasına göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, muhtarla görüşürken ‘Geçen sene o camiyi oraya yapmayın. Ben yıkılır dedim mi demedim mi?’ diye sordu.

Atilla Güner'in yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle: “Çaykıyı köyünde geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde yıkılan camii aynı yerine yeniden yapılmıştı, bu yılki selde tekrar yıkıldı. İddiaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, muhtarla görüşürken 'Geçen sene o camiyi oraya yapmayın. Ben yıkılır dedim mi demedim mi?’ diye sormuş, köyü görünce çok şaşırmış. Kalıcı yatırımlar yapılmadığı sürece bu süreç burada devam edecektir. Uzmanlar Temmuz ve Ağustos ayında Batı Karadeniz’de daha büyük sellerin olabileceği konusunda uyarıyor. Hayatımda hiç görmediğim bakanları geçtiğimiz 11 ay içerisinde burada gördüm. Devletin en büyük kademeleri buradayken keşke şirin ilçemiz çığır atlasaydı ama ne yazık ki biz hala yerinizde sayıyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN