Başkan Ekicioğlu, "Eğitime Yönelik Hizmetler, Projeler ve Eğitim Politikaları" konulu röportajda soruları yanıtladı

Başkan Ekicioğlu, "Eğitime Yönelik Hizmetler, Projeler ve Eğitim Politikaları" konulu röportajda soruları yanıtladı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından dijital olarak yayınlanan Belediye Gazetesi’nin 24 Nisan 2023 tarihli 143. sayısında soruları yanıtladı.

Belediye gazetesinin, “2019 yerel seçimlerinden bu yana belediyenizin eğitime yönelik çalışmalarından bahseder misiniz? Eğitime ilişkin çalışmalarınız kapsamında önümüzdeki dönemde hedefleriniz nelerdir?” sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Göreve gelmeden önce gençlere çağrıda bulunduk, gençlerin en önemli destekçilerimiz olduğunu söyledik. Daha yaşanabilir bir kent için çalışmaya başladık ve gençleri her zaman yanımızda hissettik. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gençlerle birlikte karar alacağız ve uygulayacağız. Ülkemizin koşullarında eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığı aşikâr.

Yeterli ve nitelikli eğitim almak her gencin hakkı. Kırşehir Belediyesi Gençlik Merkezi (BEGEM), öğrencilerin nitelikli eğitim alması için çalışmalarını sürdürüyor. 2019 yılında bahar, yaz ve güz dönemi olmak üzere 18 farklı branşta verilen kurslara 1.768 kişi katıldı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, rehberlik ve danışmanlık, çocuk gelişimi gibi alanlarda öğrenci topluluklarının etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Pandemi döneminde yedi farklı branşta kurslar açtık, bu kurslara 211 kişi katıldı. 2021 yılında ise, daha önce açılan kurslara devam edildi. Destekleme ve yetiştirme kursları açtık, haftalık deneme sınavları yaptık. 2022 yılında Kırşehir Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle kış ve yaz döneminde yabancı dil de dahil olmak üzere yedi farklı branşta kurslar düzenledik. Kurslara katılan öğrencilere ücretsiz yaprak test, kitap ve ek kaynak veriyoruz, haftalık deneme sınavları yapıyoruz. Kırşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyoruz. Bu hizmetimizden 2022 yılında 1.875 kişi yararlandı.

Kırşehir Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla 2022 yılında 750 öğrenciye kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. 2022- 2023 eğitim-öğretim döneminde öğrencilere 625.000 TL’lik servis desteği sağladık. Destekleme ve yetiştirme kurslarındaki öğrencilerin başarısı, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösterdi.

Kurslara devam eden 65 öğrenciden 54’ü üniversiteye yerleşmeye hak kazandı. Kırşehir Belediyesi Gençlik Merkezi (BEGEM) kursiyerleri, 2022 yılında üniversitelere yerleşerek kentimizin başarı grafiğini yükseltti. Öğrenci dostu bir kent olarak her zaman adımızdan söz ettirdik. Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürüttüğümüz kurslar devam ediyor. Haziran ayında Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde, Kırşehir genelinde sınava hazırlanan YKS öğrencilerine hızlandırılmış AYT-TYT dersleri vereceğiz. 2019 yılında Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 15 tiyatro oyunu sahnelendi, sekiz sergi açıldı, 3.564 öğrenci kurslara katıldı; 2020 yılında 19 tiyatro oyunu sahnelendi, 22 sergi açıldı, 4.257 öğrenci kurslara katıldı, 2021 yılında 26 tiyatro oyunu sahnelendi, altı sergi açıldı, 3.294 öğrenci kurslara katıldı, 2022 yılında 28 tiyatro oyunu sahnelendi ve 17 sergi açıldı.

45 farklı branşta, bahar döneminde 1.652, yaz döneminde 2.033, güz döneminde 2.507 kişiye kurs hizmeti sunduk. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde şiir atölyesi düzenledik. Depremden etkilenen ailelerin çocukları için psikososyal destek ekipleri oluşturduk.

Önümüzdeki dönemde eğitime yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mezun öğrencilerin istihdamını artırmak amacıyla onları yönlendirecek ekipler kurmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin el sanatları kurslarında yaptıkları eserlerin gelire dönüştürüleceği alanlar oluşturmayı planlıyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN