Başkan Ekicioğlu: "Türkiye hakkını alacak, Kırşehir hakkını alacak"

Başkan Ekicioğlu: "Türkiye hakkını alacak, Kırşehir hakkını alacak"

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 14 Nisan 2023 Cuma günü saat 14.002da Cacabey Meydanı’ndaki Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına CHP Kırşehir Milletvekili Adayları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve Millet İttifakı İl Başkanları ile birlikte gerçekleştirdi.

Açılış programımda bir konuşma gerçekleştiren Belediye başkanım Selahattin Ekicioğlu, “Gelecek güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz.” diyerek şunları ifade etti:

“Sevgili Kırşehirliler, konuşmama başlamadan önce, 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; vatanımız için kanını ve canını feda eden bütün aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Bugün buradaki manzaraya baktığımızda Kırşehir değişime hazır. 21 yıldır algıyla ülkeyi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. Sadece iktidarını korumak içim olmadık oyunlarını, olmadık yasalarını, olmadık seçim oyunlarını en son bu 50+1’e getirdiler ve kendi kendilerinin ayağına ip bağlamış oldular.

Türkiye’nin geldiği noktaya baktığımızda algıyla duvara tosladı ülke. Tarımda, sağlıkta, ekonomide üretmeyen bir ülke batmaya mahkûmdur. Bağımsızlığını da kaybetmeye mahkûmdur, bu seçim o kadar önemli ki eğer bu secimi kaybedersek bir daha ülkede secimin olacağına kimse inanmıyor. Bunun için sandıklara çok sahip çıkmamız gerekiyor. Biz hep birlikte bu ülkeyi düzlüğe çıkaracağız.

Bu ülke nasıl ayağa kalacak diyorlar: İşte Kırşehir Belediyesi’nde kişi bası bunca borç vardı. 4. Yılında bu sıfırlandı. Bu zamanda kendi kaynaklarıyla Kırşehir’e hizmet veren bir Belediye oldu. Demek ki çaldırmazsan, müsrifliğin önünü kesersen her şey oluyor. Bu ülkenin kaynakları çok, bu ülkede insan kaynağı da var, gelir kaynağı da var. Yeter ki liyakatli bir sistem kurulup ülkeyi tekrar ayağa kaldırmak gerekir. Gecen Maliye Bakanı bir şey konuştu, koyun eti yiyin dedi. Bu ülkeyi bu kafa yönetiyorsa depremde bir çadırı kuramayan bir devlet sistemi yaratıldıysa gerçekten ülke çok vahim noktadadır. Millet İttifakının bütün bileşenleriyle Kırşehir Belediyesi gibi bu ülkeyi liyakatli bir şekilde düzlüğe çıkaracağız.

Bugün burada bulunan iki milletvekili adayımız da birbirinden değerli ve her iki adayımızı da sizlerin destekleriyle Kırşehir’in sorunlarına Ankara’dan da çözüm üretmek ve destek sunmaları için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceğiz. Hep birlikte bu ülkeyi karanlıktan kurtaracağız. Unutulmasın ki verilen mücadele Ak Partili kadınlar ve onların gelecekleri için de verilen mücadeledir. Bu mücadele Tüm Türkiye’yi aydınlık günlere kavuşturma mücadelesidir.

Seçim Koordinasyon Merkezimizin hayırlı olmasını diliyor, Sana Söz Kırşehir, sana Söz Türkiye diyerek, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Millet İttifakı İl Başkanları ve CHP Kırşehir milletvekili adayları Metin İlhan ve Şeref Baran Genç de yaptıkları konuşmalarında 31 Mart yerel seçimlerinde Kırşehir’de yaşanan büyük başarı ve değişim rüzgarlarının 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde de artarak devem edeceğini belirttiler.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan karalar da konuşmasında sevginin, huzurun, kardeşliğin şehri Kırşehir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek şunları ifade etti:

“Uzun süredir toplumun her kesimi büyük sıkıntı yaşıyor. Bir ülkede bütün yaşayanlarının tamamının memnun olmadığı bir ülke var. Böylesi bir tablo dünyada görülmemiş bir tablodur. 21 yıldır ülkeyi yönetenler hâlâ enflasyonu düzelteceklerini söylüyorlar. Bunca zamandır neredeydiniz diye sormazlar mı? Bu iktidar hukuksuzluğunu bitireceğini söylüyorsa, hukuksuzluğu yarattığını da kabul ediyor denektir. Verilecek her oy, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini tespit edecek bir oy dur ve ona göre oyumuzu kullanmamız gerekir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet hepimiz için vazgeçilmezdir. Ve genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ilk turunda mutlaka Cumhurbaşkanı olarak seçilecektir. Hepimize hayırlı olsun.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN