Başkan Posbıyık, Ereğli halkına ‘sandığa gidin, oyunuzu kullanın’ çağrısı yaptı

Başkan Posbıyık, Ereğli halkına ‘sandığa gidin, oyunuzu kullanın’ çağrısı yaptı

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2. Tur seçimleri öncesi kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kdz. Ereğli halkına ‘Pazar günü sandığa gidin, oyunuzu kullanın’ çağrısı yaptı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek isteyen Başkan Posbıyık, “1. Tur seçimlerinde meclisi Cumhur İttifakı aldı, 2. Tur seçimlerinde de Millet İttifakı’nın adayına oy verin ki ülkede denge denetimi olsun” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için açılan seçim ofisinde kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi ve değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin en büyük sorununun denge denetiminin olmadığını söyleyen Posbıyık, Meclisi Cumhur İttifakı’nın kazandığını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de Millet İtktifakı’nın kazanması gerektiğini ve böylece ülkede bir denge denetiminin oluşacağını söyledi.

Başkan Posbıyık’ın açıklamaları şu şekilde:

“Bu seçimde bayanların uyumaması lazım. Hüdapar diyor ki, ‘Yalnız yaşayan bayanlar sahiplendirilecek’ diyor ne demekse. Türk kavramını kabul etmiyorlar. Bunları göre göre nasıl olacak bu iş. İş adamları anlatıyor, bankadan kredi alamıyoruz diye. Para hareketi yok. Ülkede büyük bir sıkıntı var. Merkez bankası ekside. Çok önemli ve çok sıkıntılı bir süreçten geçmemize rağmen bir takım iftiralarla, yakıştırmalarla saldırıya geçirip insanları kandırıyorlar kendilerine oy verdirmek için.

50 senedir politika yapıyorum, 25 senedir fiili Belediye Başkanıyım. Ben böyle bir kötü dönem görmedim. Bu dönem kadar sıkıcı, baskıcı, zulüm eden bir anlayış görmedim.

Önümüzde şimdi ikinci tur var. 1. Turda bir hayal kırıklığına uğradık, sarsıldık. Ne için sarsıldık, ben belli bir yaşa gelmişim şahsım için konuşursam. Allah sağlık versin diyoruz, geçinecek kadar paramızda var. Ama bizden sonra gelen nesli, çocuklarımızı, torunlarımızı düşünüyoruz. Onun için sarsıldık. Türkiye insanını düşünüyoruz. Geçinmekte güçlük çeken insanlarımızı düşünüyoruz. Evden atılan, ev kiralarını ödeyemeyen insanlar var. Onları düşünüyoruz.

"ANAYASA REFERANDUMUNA HAYIR DEDİĞİMİZ İÇİN 6 AY CEZA ALDIM"

Size bir anımı anlatayım. 2010 yılında Anayasa referandumu yapıldı. Şu fetö’nün mezardan kalkın oy kullanın dediği zamanlar. Belediye başkanıyım hayır için çalışıyorum. Bütün köprülere çevre kirliliğine HAYIR yazıları astırdım. O günün Kaymakamı beni savcılığa şikayet etti. Bu ‘Hayır’ lafıyla referanduma hayır diyor dediler ve yargılandık sonunda 6 ay 10 gün hapis cezası aldık. Hapiste yatırmadılar, ertelendi. O zaman diyordum ki, ‘Sevgili vatandaşlarım beni iyi dinleyin. Eğer buna hayır demezseniz, yarın polisler gelecek komşularınızı evden alacak, nereye götürüyordsun diye diha soramayacaksınız. Sonra halkımız sen bunu nerden biliyordun demeye başladı. Hak, hukuk, adalet olmayan bir yerde ticaret olmaz, refah olmaz, huzur olmaz, yatırım gelmez.

2. tur öncesi halkımızda bir hareketlenme var. Tabu bu karanlık havayı sevenlerde at koşturmaya başladılar. Ereğli’de de başladılar. Kaos yaratmaya çalışıyorlar. Bazı yürekli gazeteci arkadaşlarımız bunları yüreklilikle yazıyorlar, bizde takip ediyoruz, takibimizde.

Değerli halkımızdan rica ediyorum, sandığa gidin oylarınızı kullanın. Bugüne kadar hiç halkıma yalan söylemedim. Zaten söylesem beni 25 sene belediye başkanı seçmezsiniz. İnanın çok kötü bir noktaya doğru gidiyoruz, kendinizi düşünmüyorsanız, çocuklarınızı, torunlarınızı düşünün. Sözlerimi tartarak söylemeye çalışıyorum. Çünkü başım sıkıntıya da girebilir, hemen gözaltı yapabilirler. Onun için dikkatli konuşuyorum. Çünkü böyle bir ülkede yaşıyoruz.

"MECLİSİ CUMHUR İTTİFAKI ALDI, CUMHURBAŞKANLIĞINI MİLLET İTTİFAKI ALMALI"

Mutlak suretti, Pazar günü sandığa gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyun, öyle oy verin. Zaten Cumhur İttifakı mecliste çoğunluğu aldı. Hiç olmazsa bir denge oluşturalım. En büyük sıkıntımız dengesizlik değil mi? Cumhurbaşkanlığında Millet İttifakı’na, Kemal Kılıçdaroğluu’na verelim, bir denge denetimi olsun. Herkesin rahat yaşaması için bu tarafı aldın bu seferde bu taraf alsın hiç olmazsa denge kurulsun.

Siz bu konuşanlara bakmayın. Bunların hepside boş. Milletvekili seçilenler de gidecekler Ankara’ya yine bana geleceksiniz, meclis üyelerine geleceksiniz. Benden başka kiminiz var sizin, her dönem böyle olmuyor mu? Bunların hepsi gidecek, eskileri arayacaksınız. Ulan bu yeniler daha kötüymüş diyeceksiniz. Hepsi Ankara’ya gidecek. Gene biz bize kalacağız burada, bana inanın, vallahi de billahi de ben doğruları söylüyorum.

Vicdanınıza bırakıyorum her şeyi. Kadınlar o yüce Atatürk’ü düşünüyorsa, seçme, seçilme hakkını, kadınların eşit yurttaş olduğunu bangır bangır bağırdığını ve kadınlara büyük haklar verdiğini düşünüyorsa, onları sahiplendireceğiz diyen zihniyete karşı hiç durmaması, uyumaması lazım. Allah herkesi sağduyuya getirsin. 2. Tur seçimleri ülkemize hayırlı olsun.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN