Başkan Ülgür Gökhan'ın '4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü' mesajı

Başkan Ülgür Gökhan'ın '4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü' mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, '4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

"Kıymetli hemşerilerim;

Kentimizin alt ve üstyapısı, tarihi, doğası ve kentlilerinin refahı gibi konuların yanı sıra, görev edindiğimiz bir başka önemli konu da can dostlarımızın güvenliği ve refahı. Çanakkale’de beraber yaşadığımız can dostlarımız için uzun yıllardır çalışmalarımızı yürütüyor, kısırlaştırılmaları, sağlık kontrollerinin takibi, beslenme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, hayvansever kentlilerin de destekleriyle sahiplendirilmeleri için canla başla çalışıyoruz.

Yaşadığımız dünyanın sadece biz insanlar için değil, insanlığın da yaşam zincirinin sadece bir parçası olduğunu biliyoruz. Bu dünyayı sayısız canlıyla ve sokak hayvanlarıyla paylaşıyoruz. Bildiğiniz üzere Belediyemizde de gözümüz gibi baktığımız Barış ve Şanslı adında dünyalar tatlısı iki can dostumuz bulunuyor. Ama ne yazık ki tüm can dostlar onlar kadar şanslı olamayabiliyor. Günümüzde sokak hayvanlarının şiddet ve istismarların kurbanı olmalarına büyük öfke ve üzüntüyle şahit oluyoruz. Bunun yanı sıra, açlık, barınma sorunları, sahiplenilen hayvanların çeşitli nedenlerle terk edilerek sokak hayvanları kervanına katılması, sahipleri tarafından gerekli sorumluluklar yerine getirilmediği için sokağa terk edilen ve oradan da belediye bakım evlerinde yaşamlarının sonuna kadar kalma zorunluluğu getirilen yasaklı ırk ilan edilen canlıların akıbeti gibi konular da can dostlarımızı ve vicdanlı insanları fazlaca zorlayan konular arasında.

Bu durumda yalnızca tek bir kurum, dernek veya topluluğun değil, toplumun her kesiminin el uzatacağı, destek vereceği bir konumda olursak sokak hayvanlarımız için elverişli bir ortam, bir dünya yaratırız. Bilinçlenirsek, iyiliği yayabilirsek onları acımasız şiddetin gölgesinden koruyabiliriz. Çok değil; bir kap su, bir kap mama ve önemlisi de kısırlaştırarak onları yaşatabiliriz. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ciddi çalışmalar yürütmektedir.

Ayrıca; bu konuda bugüne kadar ki çalışmalarımızda bizlere destek olan, iş birliğinde bulunan tüm kurum, STK ve gönüllülerimize de bir teşekkür etmek isterim. Can dostların esenliği için ortak hareket etmek; sorunların hızlıca çözüme kavuşması, onların esenliği için daha fazla çalışmanın ortaya konulması demek aynı zamanda. Hepsine şükranlarımı sunuyor, iş birliklerimizin devam etmesini temenni ediyorum.

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü kapsamında, can dostların her daim esenlikle kalmasını diliyor, herkesi sokaktaki can dostlarımız için duyarlı olmaya ve özellikle yaşam haklarına sahip çıkmaya davet ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN