Bayram ziyaretlerine dikkat! Sinop'ta koronavirüs vakalarında artış

Bayram ziyaretlerine dikkat! Sinop'ta koronavirüs vakalarında artış

Sinop’ta koronavirüs vakalarında önceki aya göre artış yaşandı. Kurban bayramına sayılı gün kala yetkililer vatandaşları bayram ziyaretlerinde dikkatli olunması konusunda uyardı.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde koronavirüs vakalarında artış görüldüğünü belirtti. Geçtiğimiz haziran ayında tekli haneli rakamlarla açıklanan vakalar, temmuz ayı itibariyle iki haneli rakamlara yükseldi.

Yoğun bakımda yatan hasta olmadığı, çoğunluğun en az iki doz aşı olmasıyla hastalığın gribal enfeksiyon tarzında ayakta geçirildiği öğrenilirken, yaklaşan Kurban Bayramı’nda yapılacak ziyaretlerde vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

BAYRAM ZİYARETLERİNE DİKKAT!

Şehir dışından binlerce ziyaretçi gelmesi beklenen Sinop’ta özellikle yaşlıların ve kronik hastalığı olanların, ziyaretleri esnasında bayram ziyaretlerinde mesafe ve hijyen kurallarına oldukça dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Toplu ve kapalı ortamlarda mesafe ve hijyen kurallarına uyulması, gerekirse yaşlı ve kronik hastalığı olan yakınlara yapılan ziyaretlerde maske takılması hususunun önemli olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN