Binalarda boğulan İstanbullulara nefes olacak! Ekrem İmamoğlu tanıttı: Amerika’daki Central Park’ı aratmayacak

Binalarda boğulan İstanbullulara nefes olacak! Ekrem İmamoğlu tanıttı: Amerika’daki Central Park’ı aratmayacak

Binalardan adım atacak yer kalmayan ve bu yüzden binalarda boğulan İstanbullulara nefes olacak projeyi Ekrem İmamoğlu tanıttı. Bu yeni proje o kadar yeşil ki Amerika’daki Central Park’ı aratmayacak. İşte, İBB’nin İstanbul’a nefes olacak yeni projesi…

ESMAGÜL KOÇAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından başlatılan yeni projede binaların arasına sıkışmış İstanbulluyu yeşille buluşturmak ve nefes aldırmak amaçlandı. Bu kapsamda İstanbul halkına kalabalıktan kaçacak bir alan yaratmak isteyen İBB, Kozyatağı’ndaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İşte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil odaklı projesi…

İBB KOZYATAĞI YEŞİL ALAN PROJESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda binaların arasında sıkışarak yaşamak zorunda kalan İstanbul halkına güzel haberi verdi.

Halihazırda çalışmaları devam eden projeyle ilgili tanıtım yapan Ekrem İmamoğlu, Kozyatağı’ndaki iki metronun birleştiği alana yeraltı otoparkı, meydan, etkinlik alanları ve herkesin keyfince kullanabileceği bir yeşil alan tasarladıklarını belirtti.

ibb-kozyatagi-yesil-alan-projesi-2.jpg

Proje kapsamında; M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı ile M8 Dudullu-Bostancı Metro Hatlarının Kozyatağı İstasyon üstü geri dolgu alanları değerlendirilerek, düşük meydan ve yeşil bir kabuk ile yeniden tasarlanıyor.

Kente yeni bir odak, bir çekim merkezi kazandıran projeyle; İstanbul’un nefes alması sağlanırken, kent halkı sosyalleşebilecek ve kültür-sanatla da buluşabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN