'Bir evi taşırken 15 kişi birden geliyor': Hataylılar eşyalarını kurtarıyorlar ama...

'Bir evi taşırken 15 kişi birden geliyor': Hataylılar eşyalarını kurtarıyorlar ama...

6 Şubat deprem felaketinde canını kurtaran afetzedeler mallarını da kurtarmak için nakliyecilere koştu. Afet bölgelerinde hasarlı, hasarsız neredeyse her binanın önünde görülen nakliyeciler, aşırı talebin olduğunu belirterek "Biz burayı yüklerken 15-20 kişi geliyor, 'Bizim eşyamızı da taşıyın, bizi de götürün, mağduruz' diyor. Götürdüğümüz eşyaları da ev bulamıyorlar, depolara indiriyorlar veya üzerine naylon çekip açık alanlara koyuyorlar" ifadelerini kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yıkımı en ağır şekilde yaşayan Hatay'da hasar almış binalardaki eşyalar, ev sahiplerinin isteğiyle eşya taşıma firmaları tarafından çıkarılıyor. Antakya'nın sokak veya caddelerinde, olası artçı sarsıntıda yıkım tehlikesi bulunan birçok binada, yasak olmasına rağmen eşya taşıma işlemi sürüyor.

14'er katlı toplamda 90 daire ve biri ağır hasarlı 2 bloktan oluşan Royals Park adlı sitede, aynı anda 5 nakliye firması günün erken saatlerinden itibaren, evlerden eşyaları aldı. Nakliyecilerden Bilal Aksoy, Ankara'dan geldiklerini belirterek, bölgede İstanbul, İzmir, Yozgat, Bursa gibi Türkiye'nin her tarafından nakliyecilerin olduğunu anlattı.

EŞYALARI GÖTÜRÜYORLAR AMA EV BULAMIYORLAR

Aşırı nakliye talebi olduğunu kaydeden Aksoy, "İnsanlar çok mağdur. Biz burayı yüklerken 15-20 kişi geliyor, 'Bizim eşyamızı da taşıyın, bizi de götürün, mağduruz' diyor ama yetersiz sayıda nakliye firması ve asansörlü makine var.

6477059.jpg

Götürdüğümüz eşyaları da ev bulamıyorlar, depolara indiriyorlar veya üzerine naylon çekip açık alanlara koyuyorlar" dedi.

ASANSÖR ÜCRETİ 3 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Aynı sitenin bir başka dairesindeki eşyaları indiren nakliyecilerden Rahman Kılıç, 10 gündür bölgede olduğunu belirterek, "Yasak da var ama insanlara çare olmaya çalışıyoruz.

6477063.jpg

Tehlikeli ama biz bunu göze alarak geldik. Ekmek parası bir taraftan, bir taraftan da yardım amaçlı. Asansör sıkıntısı çok fazla, 'Canımı kurtardım, eşyamı kurtarayım' diye çabalayan çok" dedi.

6477067.jpg

Bu arada evlerden eşyaların asansör sistemiyle indirilmesinin 3 bin liradan başladığı, taşıma ücretinin ise gidilecek yere göre değiştiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN