Bozova GES’in kapasitesi artırılıyor

Bozova GES’in kapasitesi artırılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesindeki Bozova Güneş Enerji Santrali (GES) sahası içinde üçüncü ve dördüncü etap GES projelerine başladı. GES-3 ve GES-4 santrallerinin de devreye alınmasıyla toplam kurulu güç 4 MW gücüne çıkacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü karbon emisyonuna dayalı iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve elektrik maliyetlerini düşürmek amacıyla yeni Güneş Enerji Santrali kuruyor. Korkuteli ilçesi Bozova Mahallesi’nde 17.10.2022 tarihinde devreye alınan GES genişletiliyor. Bozova GES bünyesinde yeni GES-3 ve GES-4 santrallerinin kurulum çalışmaları devam ediyor.

4 MW ÜRETİM GÜCÜ

Mevcut GES-1 ve GES-2’nin ardından GES-3 ve GES-4 santrallerinin de devreye alınmasıyla Bozova GES’in toplam kurulu gücü 4 MW gücüne çıkacak. Yıllık 8.5 milyon kilovat saat elektrik üretim kapasitesine ulaşacak olan tesis, 2400 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretimi yapacak.

YILDA 25 MİLYON TL TASARRUF

Bir yıl içerisinde 8.5 milyon kilovat saat elektrik gücü üretecek olan tesis, bu sayede öz kaynaklarda yıllık 25 milyon TL tasarruf sağlayacak. Bu sayede hem çevre koşulları hem de yenilenebilir enerji kaynakları kapasitesi artmış olacak. Fosil yakıt yerine, yenilenebilir enerji kaynağı olarak faaliyete geçecek Bozova GES santralleriyle yılda 4 bin ton karbondioksit salınımı engellenecek. Bu sayede 360 bin adet ağacın bir yıldaki karbondioksit emilimine eşdeğer bir emilim indirgenerek atmosferdeki karbondioksit konsantrasyonunda düşüş sağlanmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN