Bozüyük'te İki Elin Nesi Var ve Gençlik Senfoni Orkestrası'ndan muhteşem konser

Bozüyük'te İki Elin Nesi Var ve Gençlik Senfoni Orkestrası'ndan muhteşem konser

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Simay Pala’nın şefliğinde Bozüyük izleyicisinin karşısına çıktı. Salonun tamamen dolu olduğu ve yoğun ilgi gören konser sonrasında orkestra coşkuyla alkışlandı.

Bozüyük Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası tarafından Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde bir konser düzenledi.

Türkiye’de türünün ilk örneği olan orkestranın konseri Bozüyüklüler tarafından beğeni ile izlendi. Konser programını; Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ata, Bozüyüklü müzikseverler ile birlikte izledi.

Senfoni Orkestrası, eserleri başarı ile icra ederken müzikseverlerde hareketli parçalarda orkestraya tempo tutarak eşlik etti.

Beğeni ile izlenen konserin ardından sahneye gelen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, konseri izleyen çocuklara hitaben "çok güzel değil mi?" Bozüyük'te de buna benzer şeyler yapalım mı? diyerek Tepebaşı Belediye Başkanı Ata ile konuşmalarını seyircilere aktardı:

" Bu Senfoni orkestrasını kurarken yaklaşık 6-7 yıl önce bu çocuklarımızın hiçbirinin ayakları sandalyeden yere basmıyordu. Şimdi onlar yetişmiş ve çok güzel sanatçı olmuşlar."

Salondaki yoğun alkış ve evet seslerinin ardından konuşmasına devam eden Başkan Bakkalcıoğlu Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkür ederek “Bu orkestra ile Bozüyüklü çocuklarımızı, ailelerimizi buluşturdunuz, sağ olun” dedi.

Ardından Başkan Bakkalcıoğlu orkestra şefi Simay Pala’ya çiçek, Başkan Ataç’a da plaket takdiminde bulunurken Başkan Ataç’ta Başkan Bakkalcıoğlu’na plaket takdim etti.

Akabinde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ta “ Eskişehir ile Bozüyük etle tırnak gibi. Tepebaşımıza güç veriyorlar. Başkanımızın da dediği gibi çocuklarımızın ayakları sandalyeden yere değmiyordu. Şimdi büyüdüler ama aralarında kendilerinden yaşça küçük olanlarda var. Bu yüzden orkestranın ismi Gençlik ve Çocuk Orkestrası olarak değişti. Bu işe sosyal proje olarak 40 keman 40 çocukla başladık. Covid döneminden önce merkemizde, 2500 çocuğumuz ve gencimiz vardı. Şimdiye kadar ise merkezimizden ayrılan olmadı. Eğer gençlere imkân veriyorsanız, gerçekten olağanüstü şeyler yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Orkestranın daha önceki yıllarda Brüksel’de yapılan bir orkestra yarışmasına katıldığını ve yarıştıkları orkestraların müzik okulu orkestraları olduğunu, bu okulların içinden büyük başarı göstererek üçüncü olduklarını da belirten Başkan Ataç “ Bugün artık bizim çocuklarımızdan konservatuvara giden daha farklı okullara giden iyi bir nesil yetiştirdik. Bununla çok övünüyoruz. Atatürk'ün bıraktığı gençliği bizler en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. O açıdan ne kadar övünsek azdır. Fazıl Say ile çaldılar, ciddi müzisyenlerle, şeflerle birlikte oldular ve bu günlere kadar geldik. Bugün 23 Nisan Konserlerine de sizlerle başladık ve Bozüyüklü çocuklarımızın 23 Nisan'ını kutlamaya geldik.” dedi.

Türkiye'de eşi enderi olan böyle bir orkestra olmadığına da değinen Başkan Ataç “bir şeyi başarınca gerçekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün bu yeteneklerini Tepebaşında, bu şekilde çalarak, ilerleterek bu günlere kadar geldiler. Ben de her zaman söylüyorum onlarla övünüyorum, hepsini de çok seviyorum” dedi.

Elde ettiği başarılar ile ünü Türkiye sınırlarını aşan İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası konserde Simay Pala’nın şefliğinde Georgy Sviridov’un “The Snow Storm”, “Troyka”, “Military March”, Jaques Offenbach’ın “Can-Can”, Oyıtr İlyiç Tchaikovsky’nin “Waltz Of the Flowers” ve Duke Ellington’un “Caravan” adlı eserlerini başarıyla seslendirdi.

Konser sonrasında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Senfoni Orkestrası ile bir araya gelen Başkan Bakkalcıoğlu “Beğeni ile izlediğimiz konser programında yavrularımızın her biriyle gurur duyduk. Bu güzel orkestra ile bizleri buluşturan Başkanımız Ahmet Ataç’a ve konser programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Orkestra Genel Koordinatörü Kaan Kıran’ı, Orkestra Şefi Simay Pala’yı ve tüm orkestrayı başarılı performansları nedeniyle tebrik eden Başkan Bakkalcıoğlu orkestraya hediye takdiminde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN