Bu kadarı da olmaz! Altıparmak'a tırmanan dağcı şoke eden manzarayı gözler önüne serdi

Rize'de 3 bin 480 metre yükseklikteki Altıparmak Dağı'na tırmanan Ömer Aydınoğlu isimli dağcı, şoke eden manzarayı gözler önüne serdi. Görüntüler bu kadarı da olmaz dedirtirken çekirdek, kuruyemiş çöplerini paylaşan dağcı, "Bunları buraya bırakan insanlara ben dağcı demiyorum. Dağcı olan insan bu çöpleri buraya bırakmaz, çevreyi temiz tutar." tepkisinde bulundu.

Doğu Karadeniz'deki Kaçkar sıradağları arasında deniz seviyesinden 3 bin 480 metre yükseklikteki bulunan ve en zorlu tırmanış rotasına sahip olan Altıparmak Dağı'na çıkan Ömer Aydınoğlu, hayatının şokunu yaşadı. Daha önce zirveye çıkan dağcıların bıraktığı çöplerle karşılaşan Aydınoğlu o manzarayı paylaştı. Görüntülerde çekirdek ve kuruyemiş ambalajları dikkat çekti.

'Dağcı olan insan bu çöpleri buraya bırakmaz, çevreyi temiz tutar'

Çöpleri toplayan Aydınoğlu, "Sevgili dağcı kardeşler, bu çöpleri burada biz topladık. Dolusunu getiriyorsunuz, boşunu götürmüyorsunuz. Bu çöpleri burada Altıparmak zirvede bırakmayın. Biz bunları aşağıya indireceğiz. Üzüldüm, yapmayın. Bunları buraya bırakan insanlara ben dağcı demiyorum. Dağcı olan insan bu çöpleri buraya bırakmaz, çevreyi temiz tutar. Her sene geliyoruz, her sene bu kadar çöp bırakılırsa ne olacak? Bu dağlar temiz olduğu için biz geliyoruz. İlerleyen yıllarda bu çöplerden biz buraya gelemeyiz. Lütfen çöplerinizi aşağıya indirin” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN