Bu yıl yaklaşık 1 milyon yazlık ve kışlık çiçek yetiştirildi: Kendi çiçeğini üreten Büyükşehir, kentin dört bir yanını süsledi

Bu yıl yaklaşık 1 milyon yazlık ve kışlık çiçek yetiştirildi: Kendi çiçeğini üreten Büyükşehir, kentin dört bir yanını süsledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kendi seralarında özenle yetiştirdiği rengârenk çiçeklerle şehri adeta bir çiçek bahçesine dönüştürmeye başladı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu yıl yaklaşık 1 milyon yazlık ve kışlık çiçek üretimi gerçekleştirerek kentin dört bir yanını süsledi.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait seralarda yetiştirilen çiçekler görsel bir şölen sunarken, yerel üretim sayesinde de önemli bir tasarruf sağlıyor. Belediyeye ait seralarda üretimi yapılan 1 milyon çiçeğin arasında sardunya, bodrum papatyası, horoz ibiği, yıldız, zinnia, petunya, kadife, lavanta, biberiye gibi çok sayıda çiçek ve tıbbi aromatik bitki bulunuyor.

Eskişehir’in dört bir yanını güzelleştirmeye başladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Onlarca çeşit çiçeği büyük bir özenle yetiştirerek şehrimizin dört bir yanına renk katıyoruz. Kendi üretimimiz olan bu çiçekler sayesinde bütçemizde önemli bir tasarruf sağlıyoruz. Şehir ekonomimize katkı sunarken, aynı zamanda Eskişehir’imizi daha yeşil, daha renkli ve daha yaşanabilir bir kent haline getiriyoruz. Bu güzel çiçeklerimizi parklarımızda, kavşaklarımızda, refüjlerimizde ve bulvarlarımızda göreceksiniz. Ancak bu güzelliğin sürdürülebilir olması için siz değerli hemşehrilerimize de büyük görev düşüyor. Lütfen bu çiçeklere sahip çıkalım, onları koruyalım. Çünkü bu emek hepimizin.” dedi.

Parklar, refüjler, kavşaklar ve yeşil alanlarda kullanılacak olan bu çiçeklerle birlikte, Eskişehir’in estetik dokusu daha da zenginleşti. Belediye yetkilileri, vatandaşlardan da çiçeklere sahip çıkmalarını ve bu güzelliklerin korunmasına katkı sunmalarını istedi.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi yetkilileri, seralarda özenle hazırlanan çiçeklerin, cadde ve bulvarlar başta olmak üzere şehrin dört bir yanında ayrı güzellik katmaya devam edeceğini belirttiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN