Burası Kosta Rika değil Türkiye'de bir köy! Güzelliğini gören buraya yerleşmek istiyor: Organik yaşam ve doğanın adresi

Burası Kosta Rika değil Türkiye'de bir köy! Güzelliğini gören buraya yerleşmek istiyor: Organik yaşam ve doğanın adresi

Bu bölgeyi görenler Kosta Rika sanıyor ama burası Türkiye’nin en güzel köylerinden biri. Kartpostallarda ya da televizyonlarda gördüğümüz gölleri anımsatan bu yer hem organik yaşamın hem de doğanın tam adresi. Burayı gördükten sonra emeklilik hayallerinizi baştan aşağı değiştireceksiniz. İşte detaylar…

Türkiye, her tarafı doğal, tarihi, kültürel güzelliklerle dolu olan bir ülkedir. Bu yanıyla turizmin önemli yerlerinden biri olarak bilinirken özellikle de hiç bilinmeyen köylerinin doğal güzellikleri günümüzde hâlâ görenleri şaşkına çeviriyor. Hele ki bu köy ilk bakışta Orta Amerika’nın doğa harikası ülkelerinden biri olan Kosta Rika’ya benzetiliyor lakin burası Anadolu’nun bağrında bulunuyor. Doğa harikası görüntüsüyle hayranlık uyandıran bu köy emeklilik planlarınızı bile baştan aşağı değiştirecek.

yeni-proje-62.jpg

AVRUPA’NIN DEĞİL ANADOLU’NUN DOĞA HARİKASI

Bu köy, Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı Balıklı Köyü olarak biliniyor. İlk bakışta Erzurum’da olacağı tahmin edilmezken Türkiye’nin en göz alıcı köylerinden biri olarak öne çıkıyor. Köyün en etkileyici yanlarından biri Tortum Gölü manzarası iken buraya gelen herkes resmen hayran kalarak ayrılıyor. Göle oldukça yakın olan bu köy adeta kartpostalları aratmıyor.

yeni-proje-64.jpg

HEM DOĞA HARİKASI HEM TARİHİ ESER

Yalnızca doğa manzarasıyla değil tarihi yapısıyla da dikkat çeken bu köy, ziyarete gelenleri adeta zamanda yolculuğa çıkartıyor. Köyün her taşında tarih yatarken ziyaretçiler burada aynı zamanda yöresel doğal ürünleri de takabiliyor. Ülkemizin en göz alıcı bölgelerinden biri olan bu bölge doğa severlerin, fotoğraf çekmekle ilgilenenlerin ve tarih tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelebilir.

yeni-proje-63.jpg

yeni-proje-65.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN