CHP'den 21 yıl sonra bir ilk: O ilde uzun yıllar sonra vekil çıkarmayı başardı

CHP'den 21 yıl sonra bir ilk: O ilde uzun yıllar sonra vekil çıkarmayı başardı

CHP, 14 Mayıs'ta Gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Kars'ta 21 yılın ardından milletvekili kazandı. Seçime CHP listerinden giren İnan Akgün Alp, milletvekili olmaya hak kazandı.

21 yılın sonunda Kars'tan bir CHP milletvekili çıktı. CHP'nin Kars 1. sıradan adayı İnan Akgün Alp, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili seçildi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarının yaklaşık yüzde 55'e ulaştığı Kars'ta, bu seçimle birlikte CHP 21 yıl aradan sonra milletvekili çıkarma başarısı gösterdi.

1.jpg

Bu durum, Kars'ta yaşanan bir ilkti ve CHP'nin bu bölgedeki etkisini artırdığını gösterdi. Bu başarı, aynı zamanda, CHP'nin daha geniş bir coğrafyada temsil edilme hedefini de destekler nitelikte oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN