CHP'li Belediye Başkanı Çelik'e silahlı saldırı: Bu seçimi göremeyeceksin dediler

Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, seçim bürosunun önünde silahlı saldırıya uğradı. "Bazı kişiler tarafından seçim büromuzun önünde bir şarjör mermi atıldı." açıklamasını yapan Çelik, ardından şüpheli kişiler tarafından 'bu seçimi göremeyeceksin' sözleriyle ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

CHP'nin yerel seçimler için yeniden aday gösterdiği Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik'in seçim bürosunun önünde dün akşam saat 22.20 sıralarında silahla ateş açıldı. Olayda can kaybı veya yaralanan olmazken, saldırganlar jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Çelik, şüpheli kişilerce telefonda ölümle tehdit edildiğini belirtirken silahlı saldırı anı kamera görüntülerine yansıdı.

'BİR ŞARJÖR MERMİ ATILDI'

Tahsin Çelik, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2024 yılı Mart ayında yapılacak seçimler için Türkiye'de adaylığı netleşen 120 küsur aday adayı içerisinde bizim de ismimiz vardı. Dolayısıyla Genel Merkezimizin bize görev vermesinden sonra seçim büromuzu açtık. Gerekli izinlerimizi alarak seçim çalışmalarımıza başlamıştık, bizim hayalimiz umudumuz yönettiğimiz ve tekrar yönetimine aday olduğumuz Yeşiltepe'mizde sıcak dostane bir seçim havasında seçimi tamamlamak.

Halkımıza layık olacak şekilde tekrar görevimizin başına geçmek için mücadelemizi başlatmıştık. Dün akşam 22.20 sularında seçim büromuzun önüne gelen bir araçla, araçta kaç kişi olduğunu bilmediğim ama 2 tanesinin net olduğu kişiler tarafından seçim büromuzun önünde bir şarjör mermi atıldı."

'ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİK'

Saldırganların jandarma ekiplerince gözaltına alındığını söyleyen Çelik, "Arkadaşların akşam alındığını duyduk. Ondan sonrasını bilmiyorum. Akabinde jandarma o şahısları alıp götürürken tekrar jandarmanın elinden sıyrılıp seçim ofis büromuzu basmaya kalktılar. Jandarma tekrar o arkadaşları gözaltına almış götürmüş.

Karakola geçtikten sonra da telefonla beni arayarak 'bu seçimi sana yaşatmayacağız, bu seçimi göremeyeceksin' diye ölümle tehdit edildik. Ö.A. ve M.K.T adlı şahısların silah attığı kamera kayıtlarıyla bunlar sabit. Tehdit eden Ö.A. isimli bir arkadaş, karakoldayken beni arayıp tekrar ölümle tehdit etti.

Aramızda hiç bir husumet yok. Bu arkadaşlar AK Parti aday adayı olan bir şahsın yakınları. Ortamı gererek gerginlikten beslenmeyi düşünen bir grup. Bizim hiçbir husumetimiz yok, hiçbir sıkıntımız olmadı." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN