Çitfçi elinde kalan marulları Yeşilırmak Nehri'ne döktü

Çitfçi elinde kalan marulları Yeşilırmak Nehri'ne döktü

Amasyalı genç çiftçi maliyetinin altında olduğu için satamadığı marulu Yeşilırmak Nehiri’ne döktü. Çiftçi Fırat Şeker, “Bugün dördüncü araba döktüğümüz. Tayyip sesimizi duymuyor. Battık biz bu sene, marulu kimse almıyor” dedi.

Pandemi döneminde ekonomik olarak darboğaza giren tarımcıların ve işçilerin isyanına bir yenisi eklendi. Amasya merkez Büyükkızılca köyündeki çiftçi Fırat Şeker, ürettiği marulu maliyetinin altında olduğu için satamayınca köyden geçen Yeşilırmak Nehri'ne döktü.

Çiftçi Şeker, şunları söyledi:

'BATTIK BU SENE, KİMSE MARUL ALMIYOR'

“Marul sezonunda marulu döküyoruz, çöpe. Çok güzel marullar çöpe gidiyor, para etmiyor. Bugün dördüncü araba döktüğümüz. Anlatmaya gerek yok, zaten görüyorsunuz. Tayyip sesimizi duymuyor. Battık biz bu sene, kimse almıyor. Ben bir çiftçi oğluyum. Marulun satışı 50 kuruş ama maliyeti 1 lira 50 kuruş. Şu an da maliyeti bile kendini kurtarmadığı için çöpe döküyoruz. Bize kimse bakmıyor. İşçinin yevmiyesi 90 lira. Hiç kimse yardım, destek vermiyor bize. Artık kimseden yardım isteyemiyoruz. Gittiğimiz yerden 'ret' cevabı alıyoruz. Bize kimse yardımcı olmuyor. Onun için de çöpe döktük."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN