Daha önce camiden tekmelenerek kovulmuş... Tavus kuşu Garguk'u bu kez de 'ses çıkarıyor' diye CİMER'e şikayet ettiler

Daha önce camiden tekmelenerek kovulmuş... Tavus kuşu Garguk'u bu kez de 'ses çıkarıyor' diye CİMER'e şikayet ettiler

Tokat'ta emekli öğretmen Ziynet Gökçe'nin çocukken okuduğu kitaplardan etkilenerek aldığı tavus kuşu Garguk'u, mahalle sakinleri 'sabahları çok ses çıkardığı' gerekçesiyle CİMER'e şikayet etti. Daha önce tavus kuşunun cami bahçesine girdiği için tekmelenerek kovulduğunu anlatan Gökçe bu şikayetlerin ilk olmadığını söyledi. Bu durumdan üzüntü duyduğunu ve artık mücadele edecek günün kalmadığını belirten Gökçe, bunun bir hayvan düşmanlığı olduğunu dile getirdi.

Tokat’ın Niksar ilçesi Çepnibey Mahallesinde yaşayan emekli öğretmen Ziynet Gökçe’nin bahçesinde beslediği tavus kuşu mahalle sakinleri tarafından 'sabah erken saatlerinde öttüğü' gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi.

8087440.jpg

Gökçe, Garguk adını verdiği ve çok sevdiği tavus kuşunun CİMER’e şikayet edilmesinden bir hayvansever üzüntü duyduğunu dile getirerek bu durumun ilk olmadığını anlattı.

8087441.jpg

'8 YILDIR BAKIYORUM'

Tavus kuşu beslemeye nasıl başladığını anlatan Gökçe, "Çocukken bizim evde kitap çok okunurdu, Şehzade Şirazi’nin kitabında tavus kuşları gibi egzotik hayvanlardan bahsedilirdi. Bu durum benim duygu dünyamı etkiledi. Bütün semavi dinlerinde tavus kuşunun bir nazar görevi gördüğünü biliyorum. Yunan mitolojisinde de bu duruma rastladım. Tüylerinden dolayı nazara karşı olduğu söylenir, benimde böylesi şeylere ilgim var. Bende internetten kendime bir tavus kuşu satın aldım. 2016 yılının Aralık ayında aldım, hayvanın isimi Garguk olarak koyduk. 8 yıla yakındır bu hayvana bakıyorum"

8087439.jpg

'ARTIK MÜCADELE EDECEK GÜCÜM KALMADI'

Tavus kuşunun neden şikayet edildiğini bilmediğini söyleyen Gökçe daha önce de cami bahçesine girdiği için tekmelenerek kovulduğunu anlattı. Tavus kuşunu terk etmek istemediğini belirten Gökçe şu ifadeleri kullandı:

8087437.jpg

"Hayvan düşmanlığı olarak düşünüyorum. Devletin bu konu da kararı ne olur bilmiyorum ama bu hayvanı terk etmek istemiyorum. Onu terk etmek ona haksızlık olur, onu hiçe saymak olur. CİMER’e şikayet konusunda bir girişimde bulunmayacağım, daha önceden şikayet edildi. CİMER’in bu konuda ki kararı ne olur bilmiyorum, sosyal medya da destekleyenler çok oldu. Artık mücadele edecek gücüm kalmadı, daha önceden de cami bahçesine girdiği için tekmelendi bu hayvan, kovuldu. Polis ve zabıta ekipleriyle beraber bu hayvanı yakalayıp getirdik. Hayvan ve insan ayrımına bakmıyorum. İkimizde canlıyız sokakta ki hayvanlara sahip çıkmalıyız. Hayvanseverlerin hayvanlara sahip çıkması gerekiyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN