Denizi olmayan Ankara’ya müjde! Mansur Yavaş tanıttı Ankaralılar koştu: Çay ve suya bile para ödemeden gezin

Denizi olmayan Ankara’ya müjde! Mansur Yavaş tanıttı Ankaralılar koştu: Çay ve suya bile para ödemeden gezin

Denizi olmayan Ankara’ya müjde! Açılışı geçtiğimiz aylarda yapılan BAKAP’ı Mansur Yavaş tanıttı, Ankaralılar oraya koştu. Güzel havaları değerlendiren başkent halkı orada çay ve suya bile para ödemeden gönüllerince geziyor…

ESMAGÜL KOÇAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dev projesi Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP), Gölbaşı ilçesinde hizmete açıldı. BAKAP Park alanında Ankaralılar hem doğa ile iç içe vakit geçirirken hem de tarımsal faaliyetlere yakından tanık olma fırsatı buluyor…

BAKAP PARK ALANI

Denizi olan şehirler sahillere akın ederken, Ankaralılar bu zamana kadar güzel havaları evlerinde geçiriyordu. Ancak yeni proje BAKAP yoğun ilgi gördü ve Ankaralıların da kendilerini atarak, kafa dinleyecekleri bir yerleri oldu. BAKAP park alanında özellikle çay, su ve mısır gibi yiyecek ve içeceklerin ücretsiz olması da vatandaşı oldukça sevindirdi.

ankara-bakap-parki-1.jpg

Ankara’nın bu dev projesinde 3,5 milyon metrekarelik rekreasyon alanı bulunuyor. Doğaseverler için 39 kilometreden oluşan yürüyüş yolu ve 19 kilometrelik bisiklet yolu mevcut. Piknik yapmayı sevenlere özel ise 45 bin metrekarelik piknik alanı bulunuyor.

Baharın ve yaz aylarının olmazsa olmazı lavanta bahçelerini de unutmayan belediye, 55 bin metrekarelik bir lavanta bahçesi inşa etti. Ayrıca, 17.500 meyve ağacı ve tarım alanları, ziyaretçileri tarımın her aşamasına şahit olma imkanı tanıyor.

ankara-bakap-parki-2.jpg

Ekolojik göletler, kafeteryalar, çocuk oyun alanları, aromatik bitkiler bahçesi ve spor alanları da BAKAP’ın dikkat çeken noktalarından. 3 farklı ekolojik göl, doğal yaşam ile suyun huzurunu hissetmeyi isteyenlere ev sahipliği yapıyor. 160 bin metrekarelik çim alanı, 25 bin boylu süs ağacı ve 2 milyon 200 bin peyzaj bitkisiyle BAKAP, yeşilin her tonunu ziyaretçilerine sunuyor.

ankara-bakap-parki-3.jpg

BAKAP PARKI ULAŞIM

BAKAP Parkı, Gölbaşı ilçesine bağlı Karaoğlan Mahallesi’nde yer alıyor. Doğanın ortasında sakin bir mola imkanı sunan bu yere Konya Yolu’nun 25. Kilometresinden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin BAKAP projesi, başkent halkına dinlenme ve öğrenme fırsatını bir arada sunuyor. Tarımsal faaliyetlere dikkat çekmek, sürdürülebilir tarımın önemini anlatmak ve rekreasyon alanlarıyla halka nefes alma imkanı sunmak için tasarlanan BAKAP, Ankaralıların yeni buluşma noktası oldu. Hem doğa tutkunları hem de aileler için büyük bir fırsat olan BAKAP, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte Ankara’nın turistik cazibe merkezlerinden biri olacak gibi duruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN