Deprem sonrası üretim arttı eleman azaldı! Patronlardan son çağrı: “Gerekirse daha yüksek maaş veririz”

Deprem sonrası üretim arttı eleman azaldı! Patronlardan son çağrı: “Gerekirse daha yüksek maaş veririz”

6 Şubat depremlerinde en fazla yıkımın olduğu bölgelerden olan Malatya’da, sanayi tekrar eski formuna dönmeye başladı. Deprem sonrası üretim arttı ancak eleman azaldı. En büyük sorunları çalıştıracak eleman bulmak olan patronlardan ise çağrı geldi…

Haber 7’ye açıklamalarda bulunan Malatya 2. Organize Sanayi Müdürü Vahap Erdem, işletmelerdeki onarım çalışmalarının son bulduğunu, üretim kapasitesinin %70’e ulaştığını belirtti.

"Depremler sonrası en büyük avantajımız Organize Sanayi Bölgesi'nde hiçbir fabrikamızın yıkıma uğramaması" diyen Erdem, iki sanayi bölgesinde de toplam 450 firma olduğunu ve bunların hepsinin üretime başladığını söyledi.

vahap-erdem.jpg

İSTİHDAM SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Üretim kapasitesinde %70’e ulaştıklarını belirten Erdem, deprem öncesi 45.000 olan istihdam sayısının ise şuan 28.000’e düştüğünü söyledi. 1 ayda 6 bin konutun teslim edileceğini belirten Erdem, bu kapsamda tersine göçün hızlanmasını beklediklerini söyledi. Tersine göçle istihdam sayılarını artırmayı amaçlayan Erdem, "2-3 ay içerisinde istihdamda yüzde 35 artış yaşanmasını bekliyoruz" dedi.

malatya-1.jpg

YÜKSEK MAAŞLA VATANDAŞLARI BÖLGEYE ÇEKEBİLİRİZ

Bölgede mobilya üretimi yapan firma sahibi Abdullah Sarı da en büyük sorunlarının eleman olduğunu söyleyerek, "Depremden önce 250 personelimiz vardı, şimdi ise bazen 150 kişiye kadar bile ulaşamıyoruz" dedi.

Üretim kapasitelerini %75’e çıkardıklarını aktaran Sarı, %100’e çıkarmak için personel sayısını artırmaya çalıştıklarını belirtti. İşverene asgari ücret desteğinin artırılması talebinde bulunduklarını bildiren Sarı, Destek verilirse biz de çalışana daha yüksek maaşlar veririz, böyle vatandaşları bölgeye çekebiliriz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN