Depremin yuttuğu Yaylakonak beldesinin sakinleri isyan etti: 12 gün boyunca tek bir yetkili gelmedi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde felaketi yaşayan Adıyaman'a bağlı Yaylakonak Beldesi yerle bir oldu. Bir mahallesi tamamen yok olan 2 bin nüfuslu beldede 105 kişi yaşamını yitirdi. Bölge sakinleri ise taş taş üstünde kalmayan beldelerine tek bir yetkilinin gelmediğini ve aramadığını söyledi.

Türkiye'yi 6 Şubat sabahına felakete uyandıran Kahramanmaraş depremlerinde on binlerce vatandaş yaşamını yitirdi, bölge iller moloz yığınına döndü.

Afetin açtığı yarayı kapatmak için milyonlarca kurum, dernek ve gönüllü yardım çalışmalarında bulundu. Öte yandan koordinasyonsuzluk depremin ilk gününden itibaren en çok tartışılan konu oldu. Yardımlar bir bölgeye fazlaca giderken başka bir bölgeye ise hiç ulaşamadı. Adıyaman'ın Yaylakonak Beldesi de yardımların ulaşmadığı yerlerden.

BİR MAHALLE YOK OLDU

FOX Haber'de yer alan habere göre, 2 bin nüfuslu beldede 105 kişi depremden yaşamını yitirdi. Depremin evleri yuttuğu belde de bir mahalle tamamen yok oldu.

Yaşadıkları felaketin şokunu henüz atlamayan bölge sakinleri, 12 gün boyunca tek bir yetkilinin gelmediğini ve aramadığını söyledi. Mersin'den birkaç yardım kuruluşu ve gönüllünün geldiğini söyleyen sakinler yardım çağrısında bulundu.

İlgili Haberler