Deprem gönüllüsü acı tabloyu anlattı: Kepçeler insanların bedenini parçalıyor

Deprem gönüllüsü acı tabloyu anlattı: Kepçeler insanların bedenini parçalıyor

Deprem bölgesi Adıyaman'da yardım çalışmalarına katılan gönüllü Ezgi Karakuş, kentte geç ve yetersiz başlayan arama-kurtarma çalışmalarının 6’ncı günde sonlandırıldığını söyleyerek, enkaz toplama çalışmalarının da bu kadar erken başlamasını eleştirip, "Kepçeler insanların bedenini parçalıyor. Sadece kepçenin çalıştığı bir enkazdaki naaşın başının bedeninden ayrılması buna bir örnek" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ağır yıkıma uğrattığı Adıyaman’da yardım çalışmalarına katılan gönüllü Ezgi Karakuş, kentte geç ve yetersiz başlayan arama-kurtarma çalışmalarının 6’ncı günde sonlandırıldığını söyledi. Karakuş, bölgeye yeterince yardım ulaşmadığını da açıkladı.

Cumhuriyet'in aktardığına göre; Ezgi Karakuş, birçok siyasi parti, platform, sendika, meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşunun bir şeyler yapmaya çalıştığını belirterek “Ama AFAD’a dair ilk günden beri hiçbir şey yok. Sadece valiliğin önünde göstermelik bir iki çadır, 4-5 tane de AFAD görevlisi var” dedi.

'KİMLİĞİ TEŞHİS EDİLMEYENLER ÖLÜ SAYISINA YANSIMIYOR'

Yıkılan binalara kepçelerle girildiğine dikkat çeken Karakuş, “Kepçeler insanların bedenini parçalıyor. Sadece kepçenin çalıştığı bir enkazdaki naaşın başının bedeninden ayrılması buna bir örnek. Kimliği teşhis edilemeyenler kayıtlara kayıp olarak geçiyor ve ölü sayılarına yansımıyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN