Depremzede çiftçiler ilk mahsulleri topladı

Depremzede çiftçiler ilk mahsulleri topladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük hasar alan Gaziantep'te yaşayan depremzede çiftçiler belediyenin sunduğu fide dağıtımından yararlanarak üretim yaptı. Depremin bıraktığı psikolojik izleri toprakta unutan depremzede çiftçiler, ilk mahsullerini topladı.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından büyük hasar alan Gaziantep’te hayata tutunmaya çalışan depremzede çiftçiler, Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere fide desteğinden yararlanıyor.

Ektiği fidelerle ekonomiye katkı sunduğunu belirten depremzede çiftçi Ali Yılmaz, “Allah bir daha depremi ülkemize göstermesin. Depremden sonra yaralarımızı sarmaya başladık. Belediyenin verdiği fideleri ektik şu anda gördüğünüz gibi domatesimiz, patlıcanımız ve diğer ektiğimiz sebzeler ilk mahsullerini vermeye başladı. Yavaş yavaş ekonomimizi düzeltiyoruz. Biz aynı zamanda hem milletimizin ekonomisini hem de kendi aile ekonomimize katkı sağlıyoruz" dedi.

Depremden sonra kendilerini toprakta bulduklarını belirten Ali Yılmaz şöyle devam etti:

“Devlet, millet el ele vererek bizi desteklediler. Depremden sonra kendimizi toparlıyoruz ve kendimizi toprakta bulduk. Enkaz parçalarından uzakta tarım arazilerinin içindeyiz. Yıkımlar en çok merkezlerde oldu ve insanlar ister istemez toprağa ilgi göstermeye başladı. Bizde kendimizi toprağa attık."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN