Dinozor fosili buldum diyerek ortalığı ayağa kaldırmıştı! Gerçek ortaya çıktı: O buluntular fosil değil bakın ne çıktı?

Dinozor fosili buldum diyerek ortalığı ayağa kaldırmıştı! Gerçek ortaya çıktı: O buluntular fosil değil bakın ne çıktı?

O ilimizde heyecan dolu başlayan araştırmanın sonu şaşırttı. Dinozor fosili buldum diyerek ortalığı ayağa kaldırmıştı! Valilik araştırmaya başlayınca gerçek ortaya çıktı. O buluntular fosil değil bakın ne çıktı?

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Başmakçı Köyü yakınlarında bir vatandaşın yol kenarında keşfettiği ve dinozor fosili olduğu düşünülen kemikler, bölgede heyecan yaratmıştı. Ancak gerçek, yapılan incelemelerle birlikte ortaya çıktı ve sonuç şaşırtıcıydı.

KEMİKLER İNCELENMEYE ALINDI

Dinazor fosili sanılmıştı... Gerçek çok başka çıktı

Başmakçı Köyü'nde elektrik işçisi Dursun Tekeli tarafından fark ettiği kemikleri bildirmesi üzerine kemikler, Niğde Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenmeye alındı. Tekeli "Arkadaşlarla telleri çekerken fark ettim. Yetkililere bildirdim. Uzun bir hayvana ait olduğunu tahmin ettik, dinozor olabilir yaklaşık 25 metreye yakın bir mesafesi var. Yakın bir zamanda oluşan bir şey değil, fosilleşmiş artık kemikler. Ben belgesel kanallarını çok izlerim bu tür şeylere merakım var dikkatimi o yüzden çekti" şeklinde konuştu.

Dinazor fosili sanılmıştı... Gerçek çok başka çıktı

Niğde Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan gerçek oldukça farklıydı.Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün Ulukışla ilçemize bağlı Başmakçı köyü civarında dinozor fosili bulunduğuna dair iddialar neticesinde konunun uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu alanda fosil kalıntılarına benzetilen malzemelerin bölgenin jeolojik yapısına uygun olarak traverten yumru oluşumları olduğu anlaşılmıştır. Yapılan incelemelerde bu oluşumların tamamen kalsiyum karbonat içerikli olduğu anlaşılmış, dolaysıyla bu parçaların fosil olmayıp traverten taşı olduğu tespit edilmiştir"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN